Secretul cremei negre anti-îmbătrânire

.
. (Photos.com)

După ani de cercetare, "planta învierii" devine ingredientul de top al unui nou tratament anti-îmbătrânire pentru faţă.

O tenace plantă din Africa a fost selectată pentru ultima formulă anti-îmbătrânire. Cu cât este mai strânsă asocierea între natură şi frumuseţe, cu atât mai mult sunt inspiraţi cercetătorii din domeniul cosmeticii de mecanismele de supravieţuire a florilor şi plantelor (informaţii pe care publicul larg nu le ştie) pentru a crea noi molecule, extracte, ingrediente active, care pot ajuta pielea atunci când se află în dificultate.

Această plantă din Africa - Myrothamnus Flabellifolia - este poreclită "planta învierii" chiar şi în Analele de Botanică de la Universitatea din Oxford. Acest titlu, un pic cam mistic, se explică prin faptul că, până şi în condiţii de ariditate extremă, această plantă care trăieşte în zonele secetoase din Africa centrală şi de sud, revine la viaţă în câteva ore după ce a primit câteva picături de apă.

Secretul se află în biologia sa specială: atunci când este într-o situaţie de criză, frunzele se usucă în scopul de a păstra integritatea rădăcinii, fiind capabile de a pătrunde adânc prin finele fracturi ale rocilor. Studiile arată că această capacitate a plantei de a supravieţui fără apă este legată de cantitatea de antioxidanţi prezenţi în frunze, care o protejează de stresul razelor ultraviolete, cât şi de ceara pe care o conţine, care la fel ca o oglindă, reflectă lumină şi căldură apărând-o de la uscarea totală.

Sistemul inteligent de apărare al plantei Myrothamnus Flabellifolia (MF) a atras atenţia cercetătorilor de la marile companii producătoare de produse anti-îmbătrânire, care au extras şi prelucrat la maxim aşa - numitele "particule de viaţă" ale MF în scopuri cosmetice, astfel născându-se incredibilul principiu activ Reviscentalis.

Laboratoarele Giorgio Armani din Paris au difuzat un video care arată, în mişcare lentă, cum "planta învierii" udată numai cu puţină apă renaşte. O crenguţă de MF care părea uscată, dar care a fost impregnată cu câteva picături de apă, în aproximativ 48 de ore s-a întors la un verde frumos.

Natura consolidată de tehnologie

În crema neagră anti-îmbătrânire, în afară de preţiosul principiu Reviscentalis, printre diferitele componente sunt prezente sărurile de sodiu, care intervin asupra metabolismului celular, potasiul şi siliciul, o componentă structurală a matricei extracelulare a dermei. Această cremă este deocamdată vândută numai de Armani, laboratoarele sale fiind promotorii acestui experiment.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură