Secretarul general adjunct al PSD cere sancţionarea miniştrilor care i-au "ofensat" pe români. Dragnea intervine

Premierul Dacian Cioloş trebuie să anunţe opinia publică dacă are în plan să-i sancţioneze pe membrii Cabinetului său care, prin declaraţiile făcute, i-au "ofensat" pe români, a declarat Codrin Ştefănescu.
Premierul Dacian Cioloş
Premierul Dacian Cioloş (Horoiu Eugen/Epoch Times)
Andrei Pricopie
09.02.2016

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, îi cere premierul Dacian Cioloş, în cadrul unei scrisori deschise, să comunice public temele discutate în şedinţa informală de Guvern desfăşurată sâmbătă la Vila Lac, dar şi să anunţe dacă are de gând să-i sancţioneze pe miniştrii care i-au jignit pe români. Pe de altă parte, Liviu Dragnea a subliniat că partidul nu îşi asumă poziţia lui Ştefănescu şi i-a atras atenţia acestuia să nu mai vorbească în numele PSD, relatează Agerpres.

"Deşi au trecut două zile de la şedinţa pe care premierul Dacian Cioloş a avut-o cu miniştrii la Vila Lac, încă nu a apărut nicio informare oficială din partea Guvernului despre temele care s-au discutat. Ce am înţeles până acum, pe surse, ca toţi românii, este faptul că s-a decis schimbarea strategiei de comunicare a Guvernului cu societatea civilă. În acest caz, mă aşteptam totuşi ca, sâmbătă sau cel târziu duminică, dl. Cioloş să ne comunice ce se va întâmpla cu miniştrii care prin declaraţii şi atitudine au ofensat românii", a afirmat Codrin Ştefănescu.

Miniştri puşi pe lista neagră

Secretarul general adjunct al PSD a atras atenţia asupra unor declaraţii făcute de unii dintre membrii Guvernului - Gabriel Biriş, Patriciu Achimaş Cadariu, Raluca Prună şi Anca Paliu Dragu.

"Mă refer aici la secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Gabriel Biriş care s-a gândit să impună taxe inclusiv pentru românii care nu au un loc de muncă, numindu-i 'fantome care trebuie scoase la lumină', în timp ce el deţine firme off-shore înregistrate în Cipru; ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, care declara cu nonşalanţă că românii primesc servicii medicale mai bune decât merită, iar dacă doresc ca aceste servicii să fie asemănătoare cu cele din străinătate să muncească mai mult; ministrul Justiţiei, Raluca Prună, care, în logica vechilor practici comuniste, consideră că 'este discriminatoriu să răsplăteşti munca intelectuală mai mult decât cea fizică'; ministrul Finanţelor, Anca Paliu Dragu, care îi îndemna pe români să muncească şi pe doi lei, aşa cum fac alte popoare, dând exemplul Indiei şi Braziliei", a precizat Codrin Ştefănescu.

"Văzând atitudinea membrilor Guvernului de tehnocraţi, concluzia este aceea că a insulta românii a ajuns o stare de fapt pentru acest Executiv. Prin urmare, aştept din partea prim-ministrului Dacian Cioloş să ne anunţe care a fost totuşi rolul discuţiilor de sâmbătă de la Vila Lac. Are în plan să sancţioneze în vreun fel aceşti miniştri, îi va demite sau îşi va asuma răspunderea, cerându-şi scuze în numele lor?", a adăugat Codrin Ştefănescu.

Dragnea se delimitează

"PSD nu îşi asumă scrisoarea domnului Codrin Ştefănescu şi domnul Codrin Ştefănescu ar trebui, de aici înainte, să se consulte cu conducerea partidului, pentru că decizia mea este foarte clară, nu mai permit nimănui să iasă să vorbească în numele partidului. Sunt prea mulţi vorbitori care vorbesc în numele unui partid cu care nu te poţi juca chiar atât de simplu", a fost reacţia şefului PSD Liviu Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor