Sebastian Lăzăroiu: PSD vrea să folosească AUR ca să-l bage pe Simion în turul doi la prezidenţiale

Sebastian Laurenţiu Lăzăroiu
Sebastian Laurenţiu Lăzăroiu (Mihut Savu / Epoch Times România)
D.B.
27.01.2022

Analistul politic Sebastian Lăzăroiu a afirmat, într-un interviu acordat la ProfitTV, că AUR, partidul condus de George Simion şi Claudiu Târziu, ar trebui să ajungă la putere pentru ca societatea românească să se lecuiască de populism.

Întrebat dacă creşterea AUR în sondajele de opinie privind preferinţele electoratului este una naturală, Sebastian Lăzăroiu a răspuns afirmativ.

„Da, e naturală. Saltul lor a fost magic, de la 2% la 9%, în 2020, dar acum ei cresc natural. Cineva le-a dat un bobârnac atunci de au sărit de la 2% la 9%”, a afirmat Lăzăroiu citat de Ziare.com.

Fostul consilier prezidenţial în mandatul lui Traian Băsescu susţine că nu ştie cine le-a dat “bobârnacul” celor de la AUR, dar consideră că cine a făcut asta ar fi “cineva care crede că se poate juca cu lucrurile astea, până încep să-i explodeze în faţă, cum se întâmplă acum”.

Sebastian Lăzăroiu este de părere că PSD ar vrea să folosească AUR pentru a-l băga pe George Simion în turul doi al cursei prezidenţiale, astfel încât prezidenţiabilul social-democraţilor, un intelectual precum Dîncu sau Rafila, să aibă mai multe şanse de reuşită.

“În continuare sunt oameni în structurile statului care vor să se joace cu AUR, inclusiv din PSD. Vor să folosească AUR ca să-l bage pe George Simion în turul doi la prezidenţiale, ca să câştige PSD cu un candidat prizabil, un intelectual - Dîncu, Rafila. Exact cum a câştigat Iliescu în 2000, pentru că PSD nu poate câştiga în turul doi, decât dacă intră cu unii mai răi decât ei, adică AUR. Cum era PRM faţă de PDSR în 2000”, afirmă Lăzăroiu.

Pe de altă parte însă, analistul politic subliniază că ar fi bine să câştige Simion cursa pentru preşedinţie, astfel încât românii care îl susţin pe liderul AUR şi ideile lui să vadă “în ce direcţie o ia ţara” cu oamenii AUR la conducere.

“Dar ar trebui să câştige George Simion, ca să vadă românii majoritari, antivaccinişti, conspiraţionişti, patrioţi, naţionalişti să-şi pună ei oamenii şi să vedem în ce direcţie o ia ţara. Să vadă cât de competenţi sunt oamenii care-i aburesc azi cu sloganuri de partid. […] Eşecul [guvernării AUR – n.r.] va fi clar, pentru că multe din promisiunile lor nu vor fi îndeplinite, dar AUR va intra şi pe linie. Orice partid extremist când ajunge la guvernare ştie că trebuie să-şi modereze discursul, să se îndrepte mai mult spre centru ca să capteze mai mult din electorat. Numai că ei n-au oameni competenţi acolo", a susţinut Lăzăroiu.

Cât despre şansele ca AUR să ajungă la guvernare, analistul politic reaminteşte că "nouă ne-a mai trecut o dată glonţul pe la ureche, în 2000".

"Şi acum îmi pare rău. Pentru România, a fost rău că n-a câştigat Vadim Tudor atunci preşedinţia ţării şi chiar să facă guvernul", adaugă acesta.

Amintindu-i-se că Vadim ameninţa cu execuţii pe stadion, Lăzăroiu şi-a argumentat afirmaţia spunând: "Nu s-ar fi întâmplat nicio execuţie pe stadion. Efectul ar fi fost altul. Ar fi fost, probabil, o întârziere la intrarea în NATO şi UE, dar măcar românii se lecuiau de acest naţionalism păgubos şi patriotism de paradă şi de toate sloganurile pe care le auzim la mitingurile AUR, pe care le auzeam la PRM. Ne-ar fi fost rău vreo patru ani, poate mai puţin, dacă ieşeau alţii în stradă şi îi dădeau jos, dar măcar ne lecuiam. Eu aş vrea să ajungă AUR la guvernare în 2024, să ia şi preşedinţia, şi guvernul, pentru că altfel o să ne târâm aşa mulţi ani. Marii patrioţi din România să-i vadă pe cei de la AUR cum guvernează. O să fie exact cum a fost cu Tsipras în Grecia. Când a ajuns la guvernare, Tsipras s-a conformat şi n-a făcut nimic din ce promisese".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor