Sebastian Ghiţă se foloseşte de numele ţării în mod ilegal

Sebastian Ghiţă
Sebastian Ghiţă (foto:reporter virtual)
Epoch Times România
24.10.2013

Televiziunea controlată de Sebastian Ghiţă foloseşte ilegal marca "România TV. Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) a respins cererea de înregistrare a mărcii "România TV". Un reportaj Realitatea TV dezvălui motivele pentru care specialiştii OSIM nu i-au permis lui Sebastian Ghiţă să îşi denumească televiziunea folosindu-se de numele acestei naţiuni:

"România reprezintă numele ţării noastre şi trebuie să rămână la dispoziţia tuturor românilor" au fost de părere specialiştii OSIM, care au mai stabilit că "marca România TV este lipsită de orice caracter distinctiv şi cuprinde însemne de stat fără autorizaţia organelor competente."

Practic, OSIM afirma că numele ţării nu poate fi "confiscat" de o societate comercială, chiar dacă cel care o controlează este bun prieten cu premierul român.

"Expresia ROMÂNIA TV este alcătuită din cuvântul ROMÂNIA, care reprezintă numele ţării noastre şi trebuie să rămână la dispoziţia tuturor românilor şi TV care este prescurtarea uzuală de la televiziune, care, de asemenea trebuie să rămână la dispoziţia tuturor", se mai precizează în decizia OSIM.

Specialiştii Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci şi-au mai motivat refuzul către Ghiţă precizând că alăturarea cuvintelor ROMÂNIA şi TV nu conferă distinctivitate denumirii solicitate.

- art. 5, lit. b, Legea 84/1998: mărcile sunt lipsite de caracter distinctiv
- art 5, lit. k, Legea 84/1998: mărcile care cuprind, fără autorizaţia organelor competente, reproduceri sau imitaţii de steme, drapele, embleme de stat, însemne, sigilii, blazoane aparţinând ţărilor Uniunii", îşi motivează OSIM decizia.

În primăvara acestui an, OSIM a respins şi cererea de folosire provizorie a mărcii "ROMÂNIA TV" de către RTV Satellite Net SRL, controlată de Sebastian Ghiţă, deputat PSD şi bun prieten cu Victor Ponta Viorel.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor