Ponta continuă atacurile împotriva lui Papici

Victor Ponta şi Liviu Dragnea, PSD
Victor Ponta şi Liviu Dragnea, PSD (Epoch Times România)

Lucian Papici, cunoscut şi ca "procurorul lui Dragnea", dezvăluie într-un interviu pentru revista "Kamikaze" cum a preluat dosarul "Referendumul fraudat" şi ce a încercat să-i transmită vicepremierul Dragnea.

Întrebat dacă înlocuirea din funcţia de şef secţie a Secţiei I-a DNA este o urmare a răzbunării lui Dragnea, Lucian Papici a răspuns: "Da, aparent, aşa a rezultat în spaţiul public. De altfel, mie mi s-a transmis ceva în sensul ăsta de către împricinat, într-un mod subliminal, onctuos, pe sub mustaţă. Aflase că urma sa fiu chemat de Cazanciuc în biroul de la minister şi-mi zice: „Domnul Papici, ce părere aveţi de Robert?” (chiar aşa i-a spus lui Cazanciuc, ca să arate ce apropiaţi sunt) Eu, ca să fiu civilizat, dar şi ironic în acelaşi timp, îi răspund: „Da, e un om grozav.” La care Dragnea zice: „Să ştiţi că Robert e un om care chiar se ţine de cuvânt.” Ce a vrut să-mi transmită el în subtext? Că dacă o las moale, aş putea să obţin o altă funcţie. Or, eu nu pot să fac aşa ceva."

Ponta despre Papici

După ce s-a amestecat nepermis în Justiţie, când dl Papici a fost demis, premierul Victor Ponta a afirmat ieri că procurorul Lucian Papici, a fost "paraşutat" de la Timişoara pentru a executa ordine, susţinând că Papici era un "paria" pentru el, când lucra ca procuror, şi unii colegi de-ai săi din Parchetul General.

Conform procurorului Ponta, există două tipuri de magistraţi, respectiv magistraţi "adevăraţi", judecători, procurori care trimit pe cineva în judecată doar pe baza probelor şi nu a sentimentelor personale, iar alţii care atacă o persoană indiferent dacă există sau nu probe.

Lucian Papici, fost procuror şef la secţia I-a DNA, şi Mariana Alexandru, adjunct al şefului Secţiei I-a DNA, care s-au ocupat cu dosarele de corupţie au fost schimbaţi din funcţie la intervenţia primului ministru Victor Ponta, după ce a fost finalizat dosarul prim-viceprim-ministrului PSD Liviu Dragnea, suspectat de fraude la Referendumul din 2012.

Procurorul general Tiberiu Niţu a decis revocarea lui Papici la scurt timp după ce îl delegase în funcţie, la numai 7 zile după ce l-a numit pe post pentru următoarele trei luni. În funcţia de procuror şef de secţie, Papici a girat toate marile dosare din România, în care au fost judecaţi oameni precum Dan Voiculescu, Gigi Becali, Adrian Năstase, Cătălin Voicu, Decebal Traian Remeş, cazurile de magistraţi corupţi, poliţişti, vameşi, etc.

Premierul Victor Ponta, într-un interviu dat presei după înlocuirea din funcţie a lui Papici l-a catalogat pe Papici drept "marele basist, morărist".

Lucian Papici consideră că „afirmaţiile denigratoare făcute de primul ministru îi afectează reputaţia profesională, deoarece acestea pun la îndoială obiectivitatea sa în instrumentarea dosarelor penale, probitatea morală şi profesională”. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis ca reputaţia profesională a procurorului Lucian Papici a fost afectată de declaraţiile premierului Victor Ponta, numindu-l pe acesta "basist, morărist şi macovist", care face "dosare politice".

Cristian Tudor Popescu a declarat: "Dincolo de lovitura de ghioagă administrată independenţei Justiţiei române, ceea ce dă fiori este cinismul relaxat cu care V. Ponta a vorbit. Arată ca un mafiot călare pe situaţie, care nu mai e nevoit să zâmbească democratic."

Referindu-se la acest incident grav, şeful statului a precizat că "s-au băgat cu bocancii în Justiţie de dragul lui Dragnea" şi consideră că există totuşi ”oameni la DNA care nu vor înghiţii la nesfârşit tipul acesta de intervenţie brutală la comandă politic”.

”Ce este în neregulă aici în ceea ce priveşte numirile de la secţia I la DNA, Papici şi dna Alexandru, este că acum 7 zile pentru procurorul general oamenii ăştia au fost buni şi i-a delegat pentru 3 luni. Trebuie să ai o justificare când îi întrerupi delegaţia, ori că a fost numit titularul, ori că a săvârşit o abatere de la regulile de funcţionare a unui procuror, iar asta este proba cea mai puternică a intervenţiei politicului. Niţu nu este un om care să se schimbe de la o zi la alta. Cineva s-a suit cu picioruşele pe el, ca şi pe Cazanciuc. Acceptă presiunea politică”, a mai afirmat preşedintele Traian Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne