Se pregătesc puşcăriile patriei pentru aleşi? Arestul Central al Capitalei a intrat în zugrăveli

(photos.com)

Ajuns loc de cazare pentru numeroase VIP-uri ale politicii româneşti, Arestul central al Poliţiei Capitalei a intrat în renovări de primăvară. Mai multe celule ale arestului din Capitală sunt zugrăvite, urmând ca ulterior toate cele 52 de centre de arest ale Poliţiei Române să fie modernizate, cu bani europeni, au declarat pentru Mediafax surse din Poliţie.

Lucrările de la Arestul central din Bucureşti sunt făcute de Poliţia Capitalei "în regie proprie" şi au demarat la data de 20 februarie, când au fost zugrăvite punctul de acces, camera destinată vizitatorilor şi camerele de grefă.

Restul penitenciarelor vor fi modernizate cu bani europeni, prin intermediul unui proiect intitulat "Servicii corecţionale, inclusiv sancţiuni non-privative de libertate". Proiectul este finanţat în cadrul Mecanismului Financiar Norvegian 2009-2014, în parteneriat cu Consiliul Europei, şi are un buget de 1.286.598 de euro, din care 1.093.608 de euro reprezintă finanţare externă.

Proiectul are ca obiectiv modernizarea centrelor de arest şi dotarea acestora cu "echipament de gimnastică, sisteme de aer condiţionat, sisteme de securitate şi supraveghere video, întrerupătoare electrice cu potenţiometru, sistem audio pentru camere de vizitare, instalaţii de aer condiţionat pentru 50 de autospeciale de transport".

Reamintim că în Arestul Capitalei, intrat deja în zugrăveli pe 20 februarie, sunt închişi, printre alţii, fosta candidată la preşedinţie, Elena Udrea, cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu, fosta şefă a DIICOT Alina Bica, fostul soţ al Elenei Udrea, Dorin Cocoş şi fiul acestuia, Alin, primarul suspendat al municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan Pinalti, Rudel Obreja- coleg de dosar cu Elena Udrea în dosarul Gala Bute şi fostul ministru al Internelor Cristian David acuzat că a luat mită o jumătate de milion de euro.

Pe 13, februarie, Udrea, aflată la prima sa arestare preventivă, în dosarul Microsoft, a solicitat conducerii Arestului Poliţiei Capitalei, să-i permită să văruiască celula în care este închisă, să vopsească gratiile şi caloriferele, să schimbe mobilierul şi să tapeteze pereţii. Pe cheltuiala ei.

Mai menţionăm că mai toţi deţinuţii "de lux" ai ţării, fie ei politicieni, afacerişti sau oameni din sport s-au plâns de condiţiile sub-umane din închisoare şi au cerut condiţii mai bune în închisori. Un "exemplu" în acest sens, fostul ministru al transporturilor Relu Fenechiu, a relatat chiar ca şi-a zugrăvit cu mâna lui baia de la puşcărie şi jumătate din celulă (pentru cea de a doua jumătate nu i-a mai ajuns varul).

Dacă v-a plăcut acest articol, va invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori, pe Facebook

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne