Se întoarce totul pe dos? Procurorul General ar putea fi cercetat de Inspecţia Judiciară

Procurorul General, Augustin Lazăr, ar putea fi cercetat de Inspecţia Judiciară, la solicitarea unei judecătoare din cadrul noului Consiliu Superior al Magistraturii.
Augustin Lazăr (Florin Chirilă / Epoch Times România)
Andrei Pricopie
28.02.2017

UPDATE: Consiliul Superior al Magistraturii a decis că nu va sesiza Inspectia Judiciară în legatură cu modul în care procurorul general, Augustin Lăzar, a gesionat comunicarea pe tema OUG 13 şi nici legat faptul că DNA a decis deschiderea unui dosar penal pe tema adoptării aceleiaşi ordonanţe.

* * *

Nemulţumită de modul în care Parchetul General a gestionat comunicarea după emiterea OUG 13, judecătoarea Simona Marcu a solicitat, în şedinţa de marţi a Consiliului Superior al Magistraturii, cercetarea procurorului general Augustin Lazăr de către Inspecţia Judiciară.

Aceeaşi magistrată a propus şi verificarea modului în care DNA şi-a arogat competenţa de a verifica legalitatea şi oportunitatea emiterii unui act normativ.

"Vă propun să suplimentăm ordinea de zi cu două puncte. Primul punct care să vizeze sesizarea Inspecţiei Judiciare cu privire la contextul în care DNA şi-a arogat competenţa de a verifica legalitatea şi oportunitatea emiterii unui act normativ, în sensul celor reţinute în decizia CCR, precum şi sub alte aspecte, în special cu privire la situaţia de la DNA Ploieşti, respectiv dacă s-au cunoscut disfuncţionalităţile de la această unitate de Parchet şi care au fost măsurile, dacă s-au luat măsuri, care au fost acestea, pentru a preîntâmpina evoluţia acestui caz.

Al doilea punct vizează sesizarea Inspecţiei Judiciare pentru a verifica modul în care procurorul general, în calitate de reprezentant al Ministerului Public, a gestionat comunicarea publică în perioada ulterioară trimiterii OUG 13/2017, din perspectiva respectării obligaţiei de rezervă pe care o are orice magistrat", a declarat judecătoarea Simona Marcu, citată de Agerpres.

Potrivit HotNew.ro, Simona Marcu a fost implicată în scandalul morţilor- fantomă împroprietăriţi de instanţe cu valoroase imobile în zona zero a Capitalei. Aceeaşi judecătoare a făcut parte şi din comisia de corectare a tezelor la un concurs de promovare a magistraţilor - un concurs viciat cu lucrări de nota 3,50 dar evaluate la 9,50.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor