Sclavie la o fermă din Giurgiu

(photos.com)

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) l-au reţinut joi noapte pe proprietarul unei ferme din judeţul Giurgiu. Bărbatul în cauză angaja oameni, dar fără a le încheia contracte de muncă. Nu numai că nu îl plătea dar îi şi obliga să muncească şi la persoane apropiate lui.

Mai multe plângeri au fost făcute de persoanele care lucrau la fermă şi care se săturaseră să tot fie umiliţi de patronul autoritar. Potrivit unor surse din anchetă citate de Realitatea, nu de puţine ori angajaţi au fost pedepsiţi fizic pe motiv că nu-şi făceau treaba bine, sau că refuzau să stea peste orele de program.

Tot joi noapte au fost audiaţi patru angajaţi de la ferma din Giurgiu, care le-au povestit investigatorilor despre chinurile la care erau supuşi zilnic, şi cum, la sfârşit de lună, atunci când trebuiau să îşi primească salariile, primeau în schimb pumni şi picioare.

Patronul a fost reţinut de procurori pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Fermierul riscă acum ani grei de închisoare pentru faptele sale.