Sclavie în City: Moartea unuia dintre stagiarii băncii Merrill Lynch suscită întrebări despre tratamentul acestora

Moartea unui tânăr stagiar de la banca Merrill Lynch suscită o amplă dezbatere în Marea Britanie despre programul de lucru al stagiarilor la băncile de investiţii din City, relatează The Independent.
Logo-ul Merrill Lynch (EMMANUEL DUNAND / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
21.08.2013

Moartea unui tânăr stagiar de la banca Merrill Lynch suscită o amplă dezbatere în Marea Britanie despre programul de lucru al stagiarilor la băncile de investiţii din City, relatează The Independent.

Moritz Erhardt, 21 de ani, ajunsese aproape de finalul unui stagiu de şapte săptămâni la Londra, când a fost descoperit mort, după ce a lucrat până la 6 dimineaţa, timp de trei zile la rând. Deşi circumstanţele morţii tânărului sunt necunoscute, poliţia nu le tratează ca fiind suspecte, în condiţiile în care unele relatări sugerează că Moritz, originar din Freiburg, sud-vestul Germaniei, era epileptic.

Circa 300 de stagiari care lucrează la diferite bănci din oraş sunt cazaţi în complexul studenţesc Claredale din Bethnal Green, estul Londrei, timp de 7-10 săptămâni pe perioada verii.

"Noi lucrăm toţi foarte mult, însă cei care lucrează în mod regulat până la ora 3 sau 4 dimineaţa sunt cei de la băncile de investiţii", a explicat unul dintre stagiari, sub acoperirea anonimatului, pentru The Independent

Un alt stagiar de la Claredale susţine că Erhardt, care câştiga 2.700 de lire sterline pe lună, a murit din cauza epuizării. 'Se pare că a făcut opt nopţi albe în două săptămâni', a explicat el.

Utilizatorii popularului blog wallstreetoasis.com insistă că Erhardt lucra în mod regulat extrem de mult şi că în ultimele trei zile acesta a stat 21 de ore la birou. Cu toate acestea, Bank of America Merrill Lynch a declarat că nu poate comenta cu privire la afirmaţiile privind orele petrecute de tânăr la lucru şi că aşteaptă rezultatele examinării post-mortem.

Pe de altă parte, Moritz pare să fi fost unul dintre mulţii stagiari prinşi în aşa-numitul "magic roundabout" - o practică în care un taxi îi duce pe stagiari acasă, aşteaptă afară în timp ce fac un duş şi se schimbă şi apoi îi conduce înapoi la birou pentru a începe o altă zi lungă de muncă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor