Schimbare de direcţie? / Carla Del Ponte susţine loviturile aeriene ruseşti în Siria

Carla Del Ponte, membră a unei comisii ONU ce anchetează conflictul din Siria, a declarat că susţine campania de atacuri aeriene desfăşurată de Rusia în ţara arabă, adăugând că pentru soluţionarea războiului sirian trebuie să aibă loc negocieri cu guvernul lui Bashar al-Assad.
Carla Del Ponte, membră al comisiei ONU de anchetă asupra Siriei.
Carla Del Ponte, membră al comisiei ONU de anchetă asupra Siriei. (Captură Foto)

O membră a comisiei ONU de anchetă asupra Siriei şi-a exprimat sprijinul pentru loviturile aeriene ruseşti împotriva grupurilor teroriste ce operează în ţara arabă.

“Cred că intervenţia rusească este un lucru bun, deoarece în sfârşit cineva atacă aceste grupuri teroriste”, a declarat luni Carla Del Ponte pentru postul de televiziune elveţian RTS, numind Statul Islamic şi Frontul al-Nusra, care este afiliat la gruparea Al-Qaeda, printre grupurile vizate.

Totuşi, Del Ponte, fost procuror şef la tribunalele penale internaţionale ale ONU, a adăugat că ruşii aparent nu fac o “suficientă distincţie între terorişti şi ceilalţi”.

Oficialii ruşi de rang înalt au declarat în repetate rânduri că ei atacă toate grupurile teroriste din Siria, inclusiv Statul Islamic, negând în acelaşi timp rapoartele media occidentale care susţin că loviturile aeriene ruseşti au ucis şi civili.

Moscova şi-a început campania de atacuri aeriene împotriva teroriştilor din Siria în 30 septembrie 2015, la cererea guvernului din Damasc.

Del Ponte a mai declarat că pacea în Siria va fi realizată doar prin negocieri cu guvernul preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

“Dacă doriţi o încetare a focului, dacă doriţi pace, mai întâi trebuie să negociaţi cu guvernul”, a mai precizat aceasta.

Siria este zguduită de acest război civil din martie 2011. Conflictul a luat vieţile a peste 260.000 de sirieni şi a forţat aproape jumătate din populaţia ţării să se refugieze în ţară sau în străinătate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe