Sare pe rană / Preşedintele turc: Putin este un “ocupant” în Siria

O afirmaţie care, cu siguranţă, nu va încălzi relaţiile reci dintre Turcia şi Rusia, preşedintele turc l-a numit pe liderul de la Kremlin drept un ocupat în Siria.
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan.
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan. (Captură Foto)

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan l-a descris pe omologul său rus Vladimir Putin ca un “ocupant” în Siria, a raportat luni agenţia de ştiri Bloomberg.

“Ce faci [Putin] în Siria? În esenţă, eşti un ocupant”, a declarat Erdogan în comentarii publicate de ziarul turc Hürriyet.

Comentariile liderului turc au loc după suspendarea recentă a unei conferinţe pentru pacea siriană găzduită de ONU în Geneva. Conferinţa a fost suspendată din cauza unei recente ofensive desfăşurate de forţele guvernamentale siriene împotriva rebelilor în apropierea oraşului Alep.

Săptămâna trecută, Erdogan a propus o întâlnire cu Putin pentru a discuta despre relaţia dintre cele două ţări, dar şeful de la Kremlin a refuzat invitaţia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe