Scandalul laptopului compromiţător al lui Hunter Biden ajunge din nou în paginile ziarelor

Joe Biden, împreună cu fiul său Hunter (Getty Images)
A.P.
22.09.2021

Îngropat după alegerile prezidenţiale americane din noiembrie 2019, scandalul informaţiilor de pe laptopul lui Hunter Biden, fiul actualului lider al administraţiei americane, ajunge din nou în paginile ziarelor - de data aceasta cele mainstream.

Mai multe e-mailuri de pe laptopul lui Hunter Biden au fost confirmate ca fiind reale, conform publicaţiei Politico. Ziarul, într-un material care enumeră problemele care îl urmăresc pe Joe Biden la Casa Albă, citează, legat de scandalul Hunter Biden, noi afirmaţii făcute într-o carte recent publicată, împreună cu e-mailuri transmise de o agenţie guvernamentală suedeză, care ar proba veridicitatea acuzaţiilor la adresa rezidentului de la Casa Albă şi a fiului său.

Scandalul laptopului lui Hunter Biden a ajuns în presa americană în octombrie 2020, cu o lună înaintea alegerilor prezidenţiale. Conform publicaţiei New York Post, o persoană din New York care repara computere - John Mac Issac - ar fi primit de la Hunter Biden trei laptopuri pe care fusese turnat lichid, pentru a fi reparate. John Mac Issac a constatat că unul era imposibil de recuperat, unul era bun, iar de pe al treilea se puteau recupera datele. Hunter Biden semnase solicitarea de reparaţii şi în timp ce John Mac Issac scotea datele de pe cel de-al treilea, a observat fotografii compromiţătoare şi emailuri legate de scandalul Burisma (care îl implica pe Joe Biden şi pe Hunter Biden, dar şi despre afacerile ilegale ale lui Joe Biden în China etc). Când şi-a terminat treaba, John Mac Issac a încercat timp de patru luni să-l contacteze pe Hunter Biden, dar fără succes.

Când a apărut criza din Ucraina prin care Partidul Democrat a încercat să-l demită pe Trump în august 2019, John Mac Issac şi-a dat seama că avea un material exploziv, care ar putea fi relevant pentru anchetă.

După ce a discutat cu tatăl său, a decis că va duce informaţiile la biroul FBI din Albuquerque, New Mexico. Mac a intrat în biroul FBI din Albuquerque şi a vorbit cu un agent care a refuzat să-şi dea numele. Mac a dat explicaţii despre materialul pe care îl avea, dar a fost respins de FBI. I s-a spus practic, să plece. Asta se întâmpla pe la mijlocul lunii septembrie 2019.

Citiți și Pisica: Raport senatorial american descoperă că Hunter Biden a generat îngrijorări legate de contraspionaj, estorcare şi probabil a participat la trafic de persoane în scop sexual

După un timp însă, din senin, FBI l-a contactat pe John Mac Issac. Doi agenţi FBI de la biroul FBI din Wilmington - Joshua Williams şi Mike Dzielak - au ajuns la atelierul lui John Issac. El s-a oferit imediat să le dea hard diskul, fără nicio condiţie, dar agenţii Williams şi Dzielak au refuzat să-l ia.

Laptopul, deşi ar fi conţinut fotografii compromiţătoare ale lui Hunter Biden - inclusiv cu fete minore - conţinea şi e-mailuri care îl implicau pe Joe Biden în afaceri ilegale cu China şi Ucraina.

Citiți și Două scandaluri simultane zguduie SUA înainte de alegeri: corupţia lui Joe Biden şi cenzura Twitter/Facebook

John Mac Issac a transmis, în final, o copie a harddiscului lui Rudolf Giuliani, iar New York Post a publicat ştirea.

În ultimele luni ale cursei prezidenţiale din 2020, New York Post a dezvăluit o mulţime de e-mailuri de pe laptopul lui Hunter Biden, care ridicau întrebări despre legăturile tatălui său, Joe Biden, cu afacerile din străinătate ale fiului său, inclusiv scandalul Burisma, o companie ucraineană de gaze naturale la conducerea căreia Hunter fusese plasat, fără a avea vreo experienţă în domeniu.

E-mailurile publicate au dezvăluit că tânărul Biden i-a prezentat tatălui său, pe atunci vicepreşedinte, un director al companiei Burisma, cu mai puţin de un an înainte ca Biden să preseze oficialii ucraineni să-l concedieze pe procurorul general ucrainean care investiga compania.

Citiți și New York Post: Partener de afaceri al familiei Biden confirmă că Joe Biden primea mită din China

Întâlnirea, care nu a fost niciodată dezvăluită, este menţionată într-un mesaj de apreciere pe care Vadim Pozharski, consilier al Burisma, l-a trimis lui Hunter pe 17 aprilie 2015, potrivit New York Post.

Laptopul, care a fost protejat de parola „Hunter02” conform Daily Mail, este considerat un coşmar în materie de securitate naţională a SUA, din cauza implicaţiilor.

Potrivit lui Rudy Giuliani, pe el se găseau fotografii tulburătoare, compromiţătoare, cu minore şi tinere, care au fost predate poliţiei din judeţul New Castle, Delaware. Laptopul conţinea şi videoclipuri cu Hunter fumând droguri şi alte documente compromiţătoare.

Citiți și Cu cine voia să facă bani fiul lui Joe Biden în România: Puiu Popoviciu şi o corporaţie chineză

Adevăratul scandal a început însă după publicarea materialelor de către New York Post şi a fost generat de cenzurarea masivă a scandalului de media mainstream şi platformele social media.

S-a mers până într-acolo încât Twitter a închis contul ziarului New York Post susţinând că vehiculează ştiri false sau nedovedite, iar National Public Radio - finanţat cu fonduri federale americane - a refuzat să publice orice referire la scandal.

Citiți și Celebrul jurnalist Glenn Greenwald demisionează de la The Intercept acuzând muşamalizarea scandalului Biden

Cu toate acestea, acum Politico pare să acrediteze ideea că toată vânătoarea de vrăjitoare desfăşurată de presa centrală americană la adresa ştirii a fost o "eroare", acuzaţiile având o bază reală:

The Bidens: Inside the First Family’s Fifty-Year Rise to Power” (Familia Biden: În perioada de 50 de ani de ascensiune la putere a primei familii) de Ben Schreckinger arată că unele dintre materialele despre care publicaţia New York Post a afirmat că au fost găsite pe un laptop aparţinând lui Hunter Biden, fiul lui Joe, sunt autentice, inclusiv două e-mailuri aflate în centrul controversei din octombrie anul trecut, care susţinea că Joe Biden ar fi primit mită, în perioada în care deţinea funcţia de vicepreşedinte în administraţia Obama, de la chinezi şi ucraineni.

O persoană care avea acces la e-mailurile lui Hunter Biden a confirmat că a primit un e-mail din 2015 de la un om de afaceri ucrainean, care mulţumea pentru şansa de a-l întâlni pe Joe Biden.

Acelaşi lucru este valabil şi pentru un e-mail din 2017, în care o propunere de colaborare cu o firmă de capital din China, în domeniul energiei include o referire la „10 păstrate de către H pentru şeful cel mare?” (Această persoană şi-a amintit că a văzut ambele e-mailuri, dar nu a fost în măsură să compare e-mailurile difuzate cuvânt cu cuvânt cu originalele).

MAI MULT: E-mailurile eliberate de o agenţie guvernamentală suedeză sunt similare e-mailurilor publicate de New York Post, iar două persoane care au corespondat cu Hunter Biden au confirmat că e-mailurile publicate erau autentice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor