Scandal la TV: "S-au înţeles foarte frumos PSD cu PNL şi au făcut 30% inflaţie, deci nu există instabilitate pe creştere"

Marcel Ciolacu si Nicolae Ciuca (Captura video)
Andrei Pricopie
05.09.2024

Cu cât ne apropie de data alegerilor, cu atât mai mare este scandalul din coaliţia de guvernare. Cum explică reprezentanţii puterii acest "dans" al PSD şi PNL? Jurnalistul Radu Buzăianu a abordat problema cu invitaţii săi din emisiunea "Bună, România", de la postul B1 TV.

Radu Buzăianu: Acum vreau să mai tranşez o problemă. Domnule Daniel Constantin, l-am ascultat pe domnul Stroe un pic mai devreme, explicându-ne faptul că nu există niciun conflict între PNL şi PSD. Adică, am vorbit până acum două săptămâni despre schimbul ăsta de replici, dacă vreţi fac un inventar al invectivelor care au fost furnizate de o parte şi de altă, dar nu e cazul, că oamenii deja le ştiu, şi apoi apare domnul Stroe şi zice: "Domnule, ce se întâmplă, nu există această problemă."

Daniel Constantin (PNL): Domnul Ionuţ Stroe a spus altceva, că dincolo de conflictele care au fost evidente, într-adevăr, în ultimul timp au fost şi conflicte ideologice, şi conflicte politice, cum vreţi să le spuneţi... există totuşi o responsabilitate pe care o avem în actul de guvernare şi în guvern şi, slavă Domnului, până la momentul de faţă nu sunt conflicte, cel puţin nu majore.

Dacă vă amintiţi, chiar la emisiunea dvs., de multe ori am văzut cum este pus la colţ domnul Boloş, că nu face bine anumite lucruri. N-am auzit acum din partea reprezentanţilor PSD să spună că a făcut bine cu această ordonanţă prin care venim cu amnistia fiscală pentru anumite lucruri. Deci, când e ceva rău, e de vină domnul Boloş, când e ceva bun, a propus altcineva din guvern. Mă rog, trecem peste chestiunea asta. Important e că se întâmplă anumite lucruri, cum s-a întâmplat şi cu neimpozitarea pensiilor până la 3.000 de lei.

A fost o măsură care a trecut de Senat, a venit de la Partidul Naţional Liberal, a încercat acum premierul, PSD-ul, să vină să spună: "Doamne, propunem chestiunea asta rapid," nu s-a putut constituţional, pentru că n-aveai voie să vii cu ordonanţa asta cât timp aveai un proiect în Parlament. Şi iată că astăzi l-am trecut în Parlament. Deci, dincolo de încercarea de a capitaliza într-o parte sau alta, lucruri care câteodată se transformă în conflicte, este adevărat, în guvern lucrurile se întâmplă şi e bine ca românii să înţeleagă.

Radu Buzăianu: Păi, da, astăzi trebuie să înţelegem un pic, domnule Seidler, dumneavoastră înţelegeţi situaţia în care ne aflăm? Adică, până la urmă, ori aceste două partide nu se potrivesc, ori se potrivesc, pentru că trebuie să clarificăm un pic treaba asta. Adică dau senzaţia că sunt, da, domnule, discutăm de toate, suntem maturi şi altceva, şi pe de altă parte par contrare. Dumneavoastră aţi înţeles exact dacă sunt potrivite sau nepotrivite?

Cristian Seidler (USR): Păi da, ele dau senzaţia că nu se înţeleg, dar de fapt se înţeleg foarte bine, cum ne arată o mulţime de evenimente. De exemplu, s-au înţeles pe membrii consiliilor de administraţie de la toate întreprinderile de stat, s-au înţeles pe Toni Greblă... deci acolo se înţeleg, s-au înţeles foarte frumos şi au făcut 30% inflaţie, deci nu există instabilitate pe creştere.

De când sunt la guvernare, pe datele de la Institutul Naţional de Statistică, e uşor peste 30%! Să ştiţi că 13,8%, cu 10,4% şi cu 3,2%, cumulat se adună şi se aplică la suma anterioară, dau peste 30%. Verificaţi matematic, agenda nu minte.

Marius Humelnicu (PSD): Discuţia este următoarea. Atunci când vorbim că inflaţia este cea mai mare în România şi e 5%, deodată vine cu 30%, dar USR-ul, bineînţeles, că are altă...

Radu Buzăianu: Trebuie să daţi vina pe USR...

Marius Humelnicu: Legat de această coaliţie, eu am fost pentru, chiar dacă sunt nişte declaraţii mai puţin inspirate din partea Partidului Naţional Liberal şi poate şi de la câţiva colegi ai noştri, pentru că ştiţi cum e... inflaţia e mare, dar cât să încasăm şi noi, ne mai spunem şi noi of-ul, dar vrem să continuăm şi vom continua.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor