Savarine de 2 milioane de euro pentru senatorii PPDD

Dan Diaconescu
Dan Diaconescu (Epoch Times România)

După ce mai mult de o treime dintre parlamentarii lui Dan Diaconescu au migrat spre alte partide, Secretarul General al PPDD a anunţat sâmbătă că formaţiunea sa îi va acţiona în instanţă pe parlamentarii care au trecut la alte partide şi le va cere despăgubri.

PPDD va demara acţiunile în această direcţie începând de luni şi fiecărui parlamentar plecat la "concurenţă" i se va cere să achite câte două milioane de euro, conform unei convenţii semnate înainte de alegeri.

"E limpede că trădarea este la loc de cinste în politica românească, iar acest fenomen nu ne-a ocolit nici pe noi. Se pare că meteahna întipărită în rândul partidelor aflate la putere, de a racola parlamentari, nu ne-a ferit de plecările din PPDD. Cei care au plecat, au plecat pentru o falsă promisiune neîndeplinită nici până astăzi. Anterior campaniei pentru alegerile parlamentare, fiecare candidat a semnat o convenţie cu PPDD, ca în cazul în care părăseşte partidul să plătească două milioane de euro. Am decis activarea acestor clauze şi ne vom adresa de luni instanţei, iar primul proces va fi cel al lui Tudor Barbu", a declarat Neagu, într-o conferinţă de presă la Cluj-Napoca, preluat de Mediafax.

Peste 20 de parlamentari au ales să părăsească PPDD, formaţiunea numărând în prezent 42 de parlamentari, faţă de 68, câţi au fost aleşi în 2012.

Dintre aceştia, şapte au ales să treacă la independenţi, 11 au decis să plece la PSD-UNPR, cinci la PC şi doi PNL. Senatorul Barbu, primul pe lista proceselor intentate de PPDD a migrat la PC, partidul lui Dan Voiculescu.

O parte dintre senatori au plecat pentru bani, a declarat pentru Gândul liderul senatorilor PPDD, Haralambie Vochiţoiu.

Vochiţoiu a dat exemplul senatorului Iulian Cristache, care a recunoscut că i s-au promis 120.000 de euro în schimbul plecării din PPDD: "Nu ştiu dacă i-a numărat deja sau urmează să-i primească, dânsul mi-a recunoscut că ar fi scris o sumă pe care urmează să o ia".

"Cea mai mare pe care a auzit-o este de 300.000 de euro", a declarat şi Dan Diaconescu, adăugând că alţii au trădat şi pentru mai puţin. Astfel, fără să dea nume, Diaconescu a menţionat cazul unui senator care a schimbat partidul după ce i s-a promis o vitrină cu savarine în hol la Parlament.

Domnul era un înger de-al nostru, i s-au promis nişte vitrine frigorifice cu savarine acolo în holul Casei Poporului, acum nu ştiu dacă i le-au şi dat. Dar să crezi într-o promisiune a USL-ului este o naivitate", a tras un semnal de alarmă fondatorul PPDD.