Cristian Preda: MAE face propagandă pentru Oprescu. Candidează la prezidenţiale?

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu. (ANDREI PUNGOVSCHI / AFP / GettyImages)

"Invitarea lui Sorin Oprescu la reuniunea anuală a diplomaţiei e oare preambulul lansării unei candidaturi la prezidenţiale? Altfel, cum se poate explica propaganda făcută de MAE pentru Oprescu?", explică Preda, pe blogul personal.

Europarlamentarul a afirmat că Sorin Oprescu "mimează destul de bine independenţa", deşi la prima sa alegere a fost sprijinit de o parte importantă din PSD, care nu agrea candidatura lui Cristi Diaconescu, iar la a doua alegere a fost candidatul USL: "La prezidenţialele din 2009, Oprescu a eşuat lamentabil, fiindcă PSD şi PNL au susţinut fiecare în parte un candidat. Ce se pregăteşte acum? USL va avea oare un candidat oficial, dar şi unul - botezat, desigur, independent - care va încerca să culeagă voturile useliste care nu merg către Antonescu?”.

Primarul general al Capitalei Sorin Oprescu a fost invitat la Reuniunea Diplomaţiei române - eveniment ce reuneşte corpul diplomatic român - care şi-a început lucrările marţea trecută, în Bucureşti. "De cinci ani am intrat în ritmul sprijinului reprezentanţelor noastre diplomatice de afară şi am încercat să atingem (Primăria Municipiului Bucureşti - n.red.) două dimensiuni - de a crea ambasadorilor şi corpului diplomatic străin acreditat la Bucureşti condiţii de viaţă civilizate, de a colabora permanent cu reprezentanţele româneşti, cu ambasadorii, consilierii, etc, pentru a face cunoscut ce suntem noi, ce dorim noi", a afirmat Oprescu despre prezenţa sa la Reuniune.

Totuşi, Sorin Oprescu a ţinut un discurs neconvenţional care a stârnit zâmbete în public, având o tentă originală, chiar destul de colorată, la adresa participanţilor, folosind termeni neobişnuiţi în mediul diplomatic.

„Dom'le, Guvernul ne cere, Guvernul nu dă niciun ban şi dup-aia ne bastonează pe noi. Asta se întâmplă până şi la Nisa, până la Monaco, ca să dau câteva exemple, la Kazahstan, la Armenia şi la asta e mai simplu: le administrează bastoanele dinainte. Şi atunci băieţii sunt gata formaţi”, a afirmat Oprescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne