Dan Diaconescu, executat silit

Dan Diaconescu la ministerul Economiei, în problema OLTCHIM
Dan Diaconescu la ministerul Economiei, în problema OLTCHIM (Epoch Times România)

Preşedintele PPDD, Dan Diaconescu, este executat silit pentru o datorie de 5 milioane de euro, pentru că are o datorie la BRD, de la care a luat un împrumut. A fost pus sechestrul pe un imobil al lui Diaconescu.

O instanţă a admis cererea BRD de executare silită a lui Dan Diaconescu. Este vorba despre o clădire din zona Băneasa, care reprezintă noul sediu al postului de televiziune OTV care a fost închis.

Dan Diaconescu este acţionar majoritar al firmei Oglinda Press SRL, care a contractat un împrumut în anul 2011 de la BRD în valoare de 5 milioane de euro, pe care nu l-a returnat, iar acum banca a cerut executarea silită a garanţiei, respectiv clădirea din strada Căpriorilor, sectorul 6.

Judecătoria Sectorului 1 ”admite cererea de încuviinţare a executării silite”. Instanţa ”încuviinţează executarea silită imobiliară cu privire la imobilul situat în localitatea Bucureşti, strada Căpriorilor, nr. 6, sector 1, proprietatea debitorului Diaconescu Cristian Dan pentru recuperarea creanţei în sumă de 5.012.774,05 euro, în temeiul titlului executoriu emis la data de 29.09.2011 de către SC Oglinda Press SRL, cu scadenţa la data de 25.04.2013, avalizat de debitorul Diaconescu Cristian Dan, la care se vor adăuga cheltuielile de executare. Autorizează creditorul să treacă la executarea silită a obligaţiei cuprinse în titlul executoriu. Fără cale de atac”.

Oglinda Press SRL Bucureşti a intrat în stare de insolvenţă în februarie 2013, având datorii de 39 de milioane de lei, dintre care 5 milioane de euro la BRD.

După închiderea postului de televiziune OTV, care şi-a pierdut licenţa de emisie, Dan Diaconescu s-a confruntat cu mai multe cereri de executare silită depuse de creditorii săi în instanţă. În declaraţia sa de avere din 2012, preşedintele PPDD a precizat că are nouă terenuri, trei case, acţiuni la cinci firme şi bijuterii în valoare de 50.000 de euro.

Diaconescu declara că are două case de 506 mp, respectiv 301 mp, şi a treia de 225 mp situată în sectorul 1 din Bucureşti, alături de un spaţiu comercial de 9.500 mp în sectorul 6 al Capitalei. Acesta deţine terenuri în comuna Săruleşti (Buzău), Babana (Argeş), Snagov şi Bucureşti.

Ce a uitat Diaconescu să menţioneze în declaraţia sa de avere: un Rolls-Royce, două Bentley-uri, un Mercedes, un SUV Infinity, un elicopter, un avion şi un iaht.