Sassoon îşi dezmoşteneşte fiul: Alţi milionari şi miliardari dezmoşteniţi

Tara MacIsaac
26.03.2013

Sassoon îşi dezmoşteneşte fiul: mogulul produselor pentru păr Vidal Sassoon, care avea o avere de aproximativ 150 milioane de dolari la data decesului său, şi-a dezmoştenit fiul. De la copiii celui mai bogat om din Australia până la Paris Hilton, mulţi s-au confruntat cu dezmoştenirea.

Vidal Sassoon îl văzuse ultima dată pe David Sasoon, 41 de ani, cu aproximativ 18 luni înainte de scrierea testamentului său şi a descris relaţia drept "fără speranţă" în autobiografia sa, potrivit Daily Mail.

Sassoon a murit de leucemie anul trecut şi avea o avere de aproximativ 150 milioane de dolari.

Sassoon l-a exclus din testament nu numai pe fiul său, pe care l-a adoptat la vârsta de trei ani, dar şi trei foste neveste.

Din aceeaşi categorie a fiilor de milionari şi miliardari dezmoşteniţi:

Cel mai bogat om din Australia, proprietara grupului minier Hancock Prospecting, Gina Rinehart, a ajuns pe prima pagină a ziarelor în această lună pentru dezmoştenirea celor trei copii ai săi.

Ar fi în "interesul beneficiarilor să înceapă să muncească" a declarat Rinehart, potrivit NBC.

Copiii ei au iniţiat o acţiune în instanţă împotriva ei, pentru a lupta pentru moştenirea lor. În apărare, Rinehart, citată de ziarul australian, a susţinut: "Niciunul dintre reclamanţi [copiii ei] nu are capacitatea sau calificarea necesară, nici cunoştinţele, experienţa, judecata sau etica unei munci responsabile pentru a administra trustul minier al Grupului HPPL".

Rinehart susţine că singurele activităţi pe care copiii săi le-au efectuat au fost cele indicate în mod special.

Ea consideră că nu numai copiii ei, dar şi fraţii ei, sunt incapabili să administreze trustul.

Rinehart a spus că fraţii ei nu ar trebui să controleze trustul "pe motiv că nu sunt persoane potrivite pentru a fi administratori şi... că niciunul dintre reclamanţi, în mod individual sau colectiv, nu sunt potriviţi pentru a ocupa funcţia de administrator," în conformitate cu Australian.

Când Michael Jackson a murit în 2009, el a lăsat aproximativ 500 milioane de dolari copiilor şi mamei sale, dar nimic pentru fraţii săi, potrivit lui Robert J. Kulas, planificator imobiliar şi autor al "An Empty Legacy – When Celebrities Choose to Disinherit".

Actriţa Joan Crawford şi-a dezmoştenit doi dintre copiii adoptaţi "pentru motive bine cunoscute de ei", potrivit Time Magazine.

Magnatul de afaceri şi moştenitorul hotelier Barron Hilton a declarat în 2007 că nepoata sa, Paris Hilton, a fost dezmoştenită. Milioanele pe care le-ar fi primit ea vor fi oferite în schimb unor agenţii de caritate.

Aristocratul britanic Lord Feversham, care a murit în luna martie a anului trecut, şi-a dezmoştenit fiul, Jasper, lipsindu-l de o avere de 46 de milioane de lire sterline (69,8 milioane de dolari), conform The Telegraph. El a dezaprobat implicarea fiului său în industria pornografică. Averea Feversham a fost lăsată celorlalţi trei copii şi soţiei sale.

Michael Roberts, care conduce departamentul de trusturi al Reliance Trust, discută problema dezmoştenirii pe site-ul Advisor Trust: "Vedem astfel de lucruri peste tot, iar deciziile privind cine este exclus de la succesiune sunt întotdeauna unice... De fiecare dată când nivelul financiar şi cel emoţional sunt combinate, fiecare familie va reacţiona la propria istorie şi va stabili norme diferite pentru propriul viitor".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor