Sanders şi Cruz îi înving pe Clinton şi Trump în primarele din Wisconsin

Candidatul prezidenţial republican Ted Cruz şi candidatul democrat Bernie Sanders au ieşit învingători în alegerile primare cruciale din Wisconsin.
Senatorul din Vermont, Bernie Sanders, candidat la alegerile prezidenţiale americane din 2016.
Senatorul din Vermont, Bernie Sanders, candidat la alegerile prezidenţiale americane din 2016. (Captură Foto)

Mass media americană a estimat că cei doi sunt câştigătorii primarelor de marţi, desfăşurate înaintea alegerilor prezidenţiale din această toamnă.

Rezultatele ar putea fi o lovitură majoră pentru principalii candidaţi ai ambelor tabere, miliardul republican Donald Trump şi fostul secretar de stat, democrata Hillary Clinton.

Senatorul democrat din Vermont a obţinut 53,5% dintre voturi şi a obţinut 44 de delegaţi, în timp ce Clinton a obţinut 45,9% dintre voturi şi 28 de delegaţi.

Pe frontul republican, Cruz a fost considerat câştigătorul acestor primare cu peste 50% dintre voturi înainte de finalizarea numărării acestora.

Trump, care urmăreşte să obţină 1.237 de delegaţi pentru a câştiga nominalizarea din partea Partidului Republican, aşteaptă acum primarele din New York. Clinton se află în faţa lui Sanders în acest stat cheie în campania prezidenţială.

Rezultatul din Wisconsin va consolida şi mai mult poziţia lui Cruz ca principal candidat anti-Trump, în condiţiile în care guvernatorul din Ohio John Kasich se află cu mult în urma celor doi.

În cazul în care Cruz va câştiga toţi cei 42 de delegaţi ai statului, Trump va avea nevoie să obţină 57% dintre delegaţii rămaşi pentru a fi nominalizat.