Bernie Sanders câştigă alegerile primare din Alaska, Washington şi Hawaii

În cadrul alegerilor primare desfăşurate sâmbătă în trei state americane, candidatul democrat Bernie Sanders a înregistrat victorii în fiecare stat, apropiindu-se de rivala sa Hillary Clinton.
Senatorul din Vermont, Bernie Sanders, candidat la alegerile prezidenţiale americane din 2016.
Senatorul din Vermont, Bernie Sanders, candidat la alegerile prezidenţiale americane din 2016. (Captură Foto)

Candidatul prezidenţial democrat Bernie Sanders a câştigat lejer, sâmbătă, alegerile primare din Alaska, Washington şi Hawaii, diminuând avansul înregistrat de Hillary Clinton în cursa pentru alegerea candidatului Partidului Democrat în confruntarea finală pentru fotoliul de la Casa Albă.

Sanders mai are încă de recuperat, dar victoriile semnificative obţinute în vestul SUA i-au impulsionat campania.

Bernie Sanders a câştigat în Alaska şi Washington peste 50 % dintre voturi. În ceea ce priveşte Hawaii, după numărarea a 90% dintre voturi, Sanders a obţinut un procent de aproximativ 40 %.

“Diminuăm în mod serios avantajul fostului secretar Clinton şi... avem o şansă de a câştiga”, a declarat Sanders susţinătorilor săi din Madison, Wisconsin.

Fostul secretar de stat Hillary Clinton şi-a concentrat atenţia tot mai mult pe o potenţială confruntare finală în 8 noiembrie cu principalul candidat din tabăra republicană, Donald Trump, susţinând că este foarte aproape de a câştiga nominalizarea din partea democraţilor.

Sanders, senator din Vermont, trebuie să câştige până la două treimi din delegaţii rămaşi pentru a o ajunge din urmă pe Clinton.

Senatorul i-a însufleţit pe tinerii alegători ai Partidului Democrat cu apelurile sale de a ţine sub control Wall Street şi de a lupta împotriva inegalităţii, mesaj care a ajuns până în Washingtonul liberal şi în alte state americane vestice. Sanders a câştigat în Utah şi Idaho săptămâna trecută.

După Wisconsin, cursa democrată se mută în New York în 19 aprilie şi într-un bloc de cinci state nord-estice, printre care Pennsylvania, în 26 aprilie.

Sâmbătă nu au existat alegeri primare în cursa republicană, unde Trump are un avans semnificativ în faţa senatorului Ted Cruz din Texas şi a guvernatorului din Ohio, John Kasich.

Ziarul New York Times a publicat sâmbătă un interviu lung cu Trump, concentrat pe probleme legate de politică externă. Miliardarul a declarat ziarului că ar putea suspenda cumpărările de petrol din Arabia Saudită dacă aceasta nu va trimite soldaţi în lupta împotriva Statului Islamic.

În plus, Trump a declarat ziarului newyorkez că doreşte să regândească alianţele tradiţionale ale SUA dacă va deveni preşedinte.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe