Trump îl învinuieşte pe Sanders, “prietenul comunist”, pentru protestele din Chicago

Miliardarul Donald Trump, pentru moment cel mai probabil candidat prezidenţial din partea republicanilor, a declarat că pentru protestele şi violenţele ce au avut loc la evenimentele sale din Chicago şi Ohio este de vină candidatul democrat Bernie Sanders.
Donald Trump.
Donald Trump. (Captură Foto)

Donald Trump l-a învinuit pe candidatul prezidenţial democrat Bernie Sanders pentru incidentele violente care au avut loc la sfârşitul săptămânii trecute la evenimentele electorale ale miliardarului republican.

În timpul protestelor din Chicago, oamenii l-au aclamat pe Sanders, care a negat orice implicare în acţiunea desfăşurată de susţinătorii săi.

“Unii l-au reprezentat pe Bernie, prietenul nostru comunist”, a declarat Trump la un miting electoral în Dayton, Ohio.

Manifestanţii şi-au exprimat dispreţul pentru limbajul lui Trump. Susţinătorii lui Trump au atacat şi ei, susţinând că manifestanţii au încercat să interzică libertatea de exprimare prin tentativa de a opri evenimentele electorale.

Trump a fost forţat să anuleze vineri evenimentul din Chicago. Patru grupuri au fost implicate în proteste: grupul pro-palestinian ANSWER, Illinois Coalition of Immigrant and Rights Reform, grupul militant hispanic La Raza şi Moveon.org, care au promis că vor declanşa mai multe proteste.

Moveon.org este finanţat cu ajutorul lui George Soros.

Conform The Gateway Pundit, Bill Ayers, liderul Weather Underground Organization, un grup terorist de stânga responsabil pentru câteva atacuri cu bombe în anii 1970, s-a aflat, de asemenea, la manifestaţia din Chicago.

În Ohio, Thomas Dimassimono, un susţinător al lui Bernie Sanders, a încercat să urce pe scena pe care se afla Trump, însă Serviciul secret a intervenit la timp pentru a-l opri.

Într-un mesaj postat pe Twitter, Dimassimono a susţinut că obiectivul său a fost “martiriul”, ceea ce i-a determinat pe unii să-l suspecteze că este afiliat la grupul jihadist Statul Islamic. Mesajele sale de pe Twitter despre Sanders şi “martiriu” au fost şterse.

“Bernie Sanders minte când susţine că nu li se cere elementelor perturbatoare să meargă la evenimentele mele”, a scris Trump pe Twitter. “Ai grijă, Bernie, altfel susţinătorii mei vor merge după ai tai!”

Ceilalţi candidaţi pentru alegerile primare americane îi învinuiesc atât pe Trump, cât şi principalele organizaţii mass media pentru aceste tulburări.

“Aşa arată o cultură şi o societate în care fiecare spune ce îi trece prin cap, când fiecare afirmă ‘Spun doar ce gândesc’”, a declarat Marco Rubio la o conferinţă de presă din Largo, Florida.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe