Obama învinuieşte retorica agresivă pentru violenţele de la mitingurile lui Trump

După violenţele care au avut loc în Chicago la unul dintre mitingurile electorale ale miliardarului Trump, liderul american Obama a criticat retorica agresivă din timpul campaniei prezidenţiale, sugerând că aceasta pătează imaginea SUA în străinătate.
Preşedintele american Barack Obama.
Preşedintele american Barack Obama. (Captură Foto)

Preşedintele american Barack Obama a declarat marţi că limbajul “vulgar şi dezbinător” afectează reputaţia Americii în străinătate şi a dus la violenţele desfăşurate la mitingurile electorale ale candidatului republican Donald Trump.

“Nu sunt singurul din această cameră care este exasperat de ceea ce s-a întâmplat în campania electorală”, a declarat Obama unui grup de legiuitori la un prânz oficial la Capitol Hill.

Într-un atac finuţ şi deghizat la adresa lui Trump, Obama a precizat că retorica ofensivă a fost îndreptată împotriva femeilor, minorităţilor şi americanilor care “nu arată ca noi, sau care nu se roagă ca noi sau care nu votează ca noi.”

Totuşi, Obama a mai susţinut că manifestanţii s-au implicat în “încercări nechibzuite” pentru a pune capăt acestor discursuri, acestei retorici, adăugând că “trăim într-o ţară unde libertatea de exprimare este unul dintre cele mai importante drepturi pe care le avem”.

“Ca răspuns la acele încercări au existat violenţe precum şi o tăcere din partea multora dintre liderii noştri”, a susţinut Obama, înainte să îl laude pe preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Paul Ryan, care a criticat retorica dezbinătoare. “Prea des am acceptat acest lucru ca fiind noua stare normală a lucrurilor. Şi ar trebui să ne întrebăm ce a făcut fiecare dintre noi pentru a contribui la această atmosferă vicioasă din politica noastră”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe