Trump refuză să excludă un război împotriva Chinei cu privire la deficitul comercial

Candidatul prezidenţial republican Donald Trump a refuzat să excludă lansarea unui război împotriva Chinei pentru a arăta Beijingului că este serios în legătură cu problema deficitului comercial.
Donald Trump.
Donald Trump. (Captură Foto)

Trump a declarat sâmbătă într-un interviu cu New York Times că politica sa externă va fi vagă şi “imprevizibilă” pentru a avea un avantaj asupra altor ţări.

“Voi folosi comerţul pentru a negocia. Aş merge la război? O întrebare la care nu aş dori să răspund. Există o problemă cu ţara noastră. Un politician ar spune, ‘Oh, nu aş merge niciodată la război’, sau ar spune ‘Oh, aş merge la război’. Dar eu nu doresc să spun ce aş face deoarece trebuie să fim imprevizibili”, a susţinut Trump.

Trump a susţinut că SUA trebuie dezvolte o strategie pentru a reduce deficitul comercial cu Beijingul şi pentru a readuce înapoi locurile de muncă în America.

Candidatul republican a avertizat că, “dacă [Beijingul] nu se comportă bine”, o administraţie Trump ar putea impune tarife de 45% asupra exporturile chineze în SUA.

Trump a precizat sâmbătă că democraţia afectează politica externă a SUA deoarece aceasta impune ca politicienii să fie clar.

Trump, care nu a ocupat niciodată o funcţie politică, conduce conduce cursa republicană în ciuda faptului că în campania sa electorală a fost ţinta mai multor scandaluri declanşate de afirmaţiile sale controversate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe