Rusia formează 3 divizii noi pentru a contracara prezenţa militară a NATO în Europa

Kremlinul va desfăşura două noi divizii în vestul Rusiei şi o divizie în sudul ţării pentru a contracara prezenţa militară tot mai crescută a NATO în apropierea graniţelor ruseşti, a anunţat ministrul rus Serghei Şoigu.
Ministrul rus al apărării Serghei Şoigu.
Ministrul rus al apărării Serghei Şoigu. (Captură Foto)

“Ministerul Apărării ia anumite măsuri pentru a răspunde la comasarea militară a NATO la graniţa rusă”, a declarat miercuri Şoigu.

“Înainte de sfârşitul anului, două noi divizii vor fi formate în Districtul Militar Vestic şi una în Districtul Militar Sudic”.

Anterior, rapoartele mass mediei ruse au susţinut că trei divizii noi, fiecare conţinând 10.000 de soldaţi, ar putea fi desfăşurate în Rostov-pe-Don, regiunea Smolensk şi în regiunea Voronezh.

La rândul său, începând cu 2014, NATO a trimis forţe suplimentare în Polonia, în statele Baltice şi în alte zone apropiate de graniţele ruseşti. Alianţa militară vestică a susţinut că aceste desfăşurări de trupe sunt necesare pentru a linişti membrii est-europeni în faţa “agresiunii ruseşti”, în special după ce Rusia a anexat peninsula ucraineană Crimeea în martie 2014.

Moscova a respins acuzaţiile şi a declarat că alianţa foloseşte criza politică din estul Ucrainei pentru a-şi justifica prezenţa militară.

În timpul unei întâlniri de nivel înalt la Ministerul Apărării, Şoigu a declarat că Rusia şi-a intensificat pregătirea militară şi producţia de echipamente militare avansate ca răspuns la ameninţarea venită din partea NATO.