Rusia cea înfricoşătoare: Putin serbat nu ca tătuc al popoarelor, ci ca un Hercule modern [video]

Vladimir Vladimirovici Putin, arhivă - 2005
Vladimir Vladimirovici Putin, arhivă - 2005 (MLADEN ANTONOV/AFP/Getty Images)

Azi, sărbătorirea celor 62 de ani de la naşterea marelui Vladimir Vladimirovici Putin, a căpătat accente mai teatrale decât de obicei.

Preaiubitul lider sovietic a fost serbat printr-o expoziţie de arta care îl înfăţişează în posturi legendare - pe post de Atlas, ţinând pe umeri globul pământesc, dar şi pe post de Hercule modern, luptându-se cu diverşi balauri.

În "operele" de artă înfăţişate, Putin mai este înfăţişat ţinând în mână un arc cu care doboară... avioane, sau îmbrăcat în straie antice, ţinând în mână conducte de ţiţei. Într-o altă pictură, Putin se luptă cu un balaur cu mai multe capete - UE, Japonia, SUA, etc.

Evenimentul este organizat de un grup de fani ai fostului ofiţer rus de securitate.

De la anexarea Crimeei şi trimiterea de soldaţi ruşi în estul Ucrainei, rata de popularitate a fostului KGB-ist a crescut la 86%, foarte apropiată de anul 2000, când Putin a pornit cel de-al doilea război cu Cecenia. Putin a pornit războiul în urma unor acuzaţii vagi (şi rămase nedovedite) conform cărora teroriştii ceceni ar fi organizat o serie de explozii ale blocurilor de locuinţe, care au zguduit Rusia la sfârşitul anilor 90.

Liderul rus, care anunţa înainte de al treilea său mandat că "dezintegrarea Uniunii Sovietice a însemnat cel mai mare dezastru geopolitic al Secolului XX" a anunţat că îşi va serba ziua în Siberia, printre animale sălbatice, la vânătoare.