Rusia ameninţă că va trage asupra dronelor pentru Internet

Giganţi hi-tech precum Google sau Facebook plănuiesc să introducă Internetul în anumite zone ale lumii unde nu există conectivitate şi vor recurge la drone pentru a realiza acest lucru. Dar Kremlinul a avertizat că va doborî dronele care îi încalcă spaţiul aerian sau care reprezintă o "ameninţare" pentru securitatea Rusiei.
(Captură Foto)
Andrei Popescu
05.10.2016

Rusia va doborî dronele pentru Internet care prezintă o ameninţare a siguranţei ţării, au susţinut unele rapoarte marţi, citând oficiali ruşi. Câteva companii hi-tech, inclusiv Google şi Facebook, plănuiesc să furnizeze servicii de Internet prin folosirea de drone în locuri izolate care nu au acces la spaţiul cibernetic.

Compania rusă de telecomunicaţii de stat Rostelecom a avertizat industria rusă a telecomunicaţiilor că dronele de Internet, precum cele ale companiei britanice OneWeb şi sud-coreene Samsung, ar putea prezenta o ameninţare pentru securitate, a declarat website-ul de ştiri în limba rusă Life News.

“Operatorii tereştri ar putea întâmpina probleme. Dacă jucătorii străini câştigă aici, ar putea fi o problemă pentru suveranitatea Rusiei. Cine controlează informaţia controlează lumea”, a remarcat un reprezentant al Rostelecom, deşi afirmaţia poate fi interpretată şi în detrimentul Rusiei, care menţine un embargou asupra mass media.

Surse guvernamentale au declarat pentru Life News că armata rusă va doborî orice obiect ce pătrunde ilegal în spaţiul aerian al Rusiei. Moscova a adoptat de asemenea câteva regulamentele care împiedică serviciile de telecomunicaţii să desfăşoare afaceri ilegale.

Giganţii hi-tech precum Google şi Facebook plănuiesc să introducă drone de mare altitudine pentru furnizarea de Internet în locuri unde nu există conectivitate. De asemenea, Facebook poartă discuţii cu mai multe ţări pentru testarea dronelor de Internet şi în acest an Google a desfăşurat primele teste ale “Project Loon”, care urmăreşte să conecteze utilizatorii prin intermediul unor baloane care zboară la mare altitudine. Pe de altă parte, compania OneWeb lucrează asupra unui grup mare de sateliţi pentru a furniza din spaţiu servicii de Internet rapid.

Totuşi, una dintre barierele majore ale acestor proiecte stă în faptul că ele necesită aprobarea guvernelor naţionale pentru a funcţiona în spaţiile lor aeriene, conform Wall Street Journal.

Mai mult, proiectele au nevoie ca alte organisme de supraveghere să aprobe utilizarea spectrului radio pentru a transmite semnale la sol.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor