Ruptură între Trump şi fostul director al CIA, Woolsey

După comentariile din această săptămână că nu doar ruşii, ci poate şi chinezii şi iranienii ar fi hăckuit alegerile din SUA şi că Donald Trump “s-ar putea să se joace cu noi”, fostul director CIA Woolsey, a pus capăt relaţiei cu preşedintele ales şi nu va mai fi consilier al acestuia.
James Woolsey
James Woolsey (Karen Bleier AFP/Getty Images)

Fostul director CIA, James Woolsey a declarat: “Nu cred că oamenii ar trebui să spună că ştiu sigur că există doar un singur [vinovat]. Nu cred că au dreptate. Nu ar trebui prezentat ca şi cum ar fi vorba doar de o parte vinovată”.

“Este mult mai complicat decât atât. Aceasta nu este o operaţiune organizată ce presupune hăckuirea unei ţinte. Este vorba, mai degrabă, de o haită de şacali asupra carcasei unei antilope”.

Woolsey a sugerat că Iranul şi China ar putea, de asemenea, să fi fost în spatele atacurilor cibernetice care au avut loc în timpul alegerilor prezidenţiale din SUA.

“Este un atac rusesc? Probabil o parte”, a declarat el. “Este un atac chinez sau iranian? Poate. S-ar putea să aflăm mai multe de la Trump astăzi”, a declarat Woolsey după comentariile făcute duminică de preşedintele ales când a indicat că va dezvălui noi informaţii despre presupusul hacking rusesc.

“Cunosc lucruri pe care alţii nu le cunosc”, a declarat Trump la acea vreme. “Doresc că ele să fie sigure deoarece este o acuzaţie destul de gravă. Cred că nu este corect dacă ei nu ştiu”.

Woolsey a comentat cu atenţie remarcile făcute de Trump: “Există posibilitatea ca el să se joace puţin cu noi”.

Cu toate acestea, faptul că Woolsey a declarat că ruşii ar fi fost totuşi implicaţi în hacking contravine afirmaţiilor făcute de Trump despre atacurile cibernetice, lucru care ar putea explica motivul din spatele următoarei declaraţii făcute de Jonathan Franks, purtător de cuvânt al fostului director CIA:

“Din acest moment, ambasadorul Woolsey nu mai este consilier al preşedintelui ales Trump sau al echipei de tranziţie”.

“El le urează succes preşedintelui ales şi admistraţiei sale pe perioada mandatului actual”, se adaugă în declaraţia care a fost prezentată prima dată de către Jeremy Diamond de la CNN.

Mai mult, Washington Post a scris că Woolsey a demisionat după ce a fost înlăturat din discuţiile pe tema spectrului de informaţii purtate între Trump şi consilierul său pe probleme de securitate naţională, general-locotenentul pensionat Michael Flynn.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe