Fost director CIA repudiază fixaţia anti-Putin a lui Barack Obama

Conflictul subteran, dintre establishmentul neoliberal şi aripa Donald Trump este mai adânc decât se poate bănui, o arată un interviu dat de fostul director CIA James Woolsey, care a declarat marţi că mai multe ţări ar putea fi în spatele atacurilor cibernetice care au schimbat soarta alegerilor prezidenţiale ale Noii Rome
James Woolsey
James Woolsey (Chip Somodevilla / Getty Images)

Woolsey a declarat la CNN că este dificil să se determine cine a fost în spatele atacurilor cibernetice, afirmând că Rusia a fost probabil implicată, dar probabil nu este singura.

“Nu este ca şi cum iei un bon cu număr şi stai la coadă să îţi aştepţi rândul la casă; mai degrabă este vorba despre o haită de şacali atraşi de hoitul unei antilope”, a declarat Woolsey, un consilier al preşedintelui ales Donald Trump. “Sunt [atacatorii] ruşi? Unii, probabil. Sunt dintre ei chinezi şi iranieni? Poate. Cine ştie?”

“Dar nu trebuie [ca atacurile] să fie descrise ca [fiind desfăşurate] de o singură parte vinovată, este mult mai complicat decât atât”, a continuat Woolsey.

Dat fiind că era totuşi vorba despre CNN, post care în campania prezidenţială a lăsat orice urmă de pretenţii de obiectivitate şi a susţinut total clanul Clinton, Chris Cuomo a încercat să pună un "spin", întrebându-l pe fostul director CIA ce anume ştie Trump şi nu ştie comunitatea de informaţii, care ar fi declarat că responsabilă pentru atacurile cibernetice este Moscova. Preşedintele ales Donald Trump, pe care Woolsey l-a susţinut în campanie, şi-a exprimat public, în repetate rânduri, îndoiala asupra teoriei că Rusia a fost în spatele furtului de informaţii care a schimbat rezultatul alegerilor.

La întrebarea gazdei CNN, care conţinea o inexactitate majoră - cele 17 agenţii de informaţii aler SUA sunt extrem de împărţite în ceea ce priveşte teoria implicării Rusiei în atacuri - Woolsey, a răspuns evaziv: “Poate unii oameni din interiorul sistemului au discutat cu el. Cu mine au vorbit câteva persoane”.

Fostul director CIA a mai susţinut că este probabil ca mai multe ţări să fi fost în spatele atacurilor, nu una singură, cum ar fi Rusia.

Woolsey a condus CIA timp de doi ani sub preşedintele Bill Clinton.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe