Rovana Plumb: Mesajul ministrului de Externe austriac este total inacceptabil şi incompatibil cu funcţia deţinută

Rovana Plumb
Rovana Plumb (Epoch Times România)

Mesajul ministrului austriac de externe, Sebastian Kurz, care a cerut ca românii care lucrează în Austria să primească alocaţii pentru copii la nivelul celor din România, este total inacceptabil şi incompatibil cu funcţia deţinută, a declarat ministrul Muncii, Rovana Plumb, în cadrul unui comunicat de presă.

"Am luat act cu surprindere şi dezamăgire de mesajul exprimat de către ministrul de externe austriac, cu privire la alocaţiile acordate copiilor români. Măsurile despre care vorbeşte ministrul Sebastian Kurz, şi care sper să fie doar un gând nefericit, sunt contrare principiilor fundamentale ale UE — principiul antidiscriminare şi a celui privind libera circulaţie a persoanelor. De asemenea, consider că, politic, mesajul domnului Kurz este total inacceptabil şi incompatibil cu funcţia deţinută, aceea de ministru al unui guvern care se supune legislaţiei şi principiilor europene.

Totodată, consider acest mesaj ca fiind inacceptabil din punct de vedere al relaţiilor bilaterale dintre România şi Austria. Asigur cu toată responsabilitatea că Guvernul României veghează la respectarea drepturilor cetăţenilor români ca şi cetăţeni europeni şi nu va accepta vreo formă de discriminare a acestora", a declarat Rovana Plumb, într-un comunicat remis Agerpres.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră deFacebook.