Românul supravieţuitor la Budapesta, către tâlhari: Faceţi orice, dar nu mă îngropaţi

Epoch Times România
15.08.2011

Românul scăpat cu viaţă după ce a fost îngropat pe insula Csepel din Budapesta de mai mulţi tâlhari care voiau să îi ia banii de pe card a povestit, în exclusivitate pentru Realitatea TV, coşmarul trăit în locul unde cel puţin patru oameni au fost ucişi.

"Mi-au legat picioarele, apoi mâinile. Mi-au spus să sar în groapă. Eu îi imploram să nu mă îngroape. Faceţi orice, dar nu mă îngropaţi, le-am spus, însă ei m-au îngropat până la piept", a povestit el, în primul interviu acordat după experienţa traumatizantă trăită în capitala Ungariei.

Bărbatul a mai spus că a dezvăluit codul PIN al cardului bancar şi i-a rugat pe tâlhari să nu plece toţi pentru a scoate banii. "Nu voiam să mor pentru 60.000 de forinţi. Îi imploram din nou să nu mă lase. Plângeam că am dureri incredibile", a mai spus el.

Tâlharii au plecat însă cu toţii de la locul unde l-au îngropat, pentru că, bănuieşte victima, nu aveau încredere cu privire la împărţirea banilor ce urmau să îi scoată de pe card.

"Eram foarte panicat, dar nu renunţam. Îmi făceam planuri cum să scap. Încercam deja să îmi fac loc sub pământ, cu picioarele", a mai povestit românul, care, ulterior, a reuşit să se dezgroape şi să fugă, plin de noroi şi de sânge, în ciuda faptului că atacatorii lăsaseră lângă el, de pază, mai mulţi câini de luptă.

Primul care a stat de vorbă cu supravieţuitorul a fost jurnalistul maghiar Lukacs Csaba, de la Magyar Nemzet, care a dezvăluit, tot pentru Realitatea TV, că omul scăpat cu viaţă este un secui din Transilvania. "Ne-am întâlnit şi astăzi (duminică - n.r.) şi mi-a povestit că totul era ca o rutină şi s-a simţit ca la o măcelărie. Mi-a spus că un om nu-şi poate imagina ce forţă are când este în pericol", a spus jurnalistul.

Autorităţile din Ungaria au prins trei suspecţi în acest caz, doi maghiari şi unul care ar fi macedonean. Poliţiştii au spus corespondentului Realitatea TV că ştiau de mai multă vreme despre existenţa unor bande care îngroapă oamenii pe insula Csepel. Până acum au fost descoperite patru cadavre, însă autorităţile cred că numărul victimelor ar putea fi mai mare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor