România a transpus toate instrumentele Schengen, PE va sprijini o integrare mai bună în UE
alte articole
Preşedintele Parlamentului European(PE), Martin Schulz, a declarat miercuri că România a transpus toate instrumentele Schengen, deoarece supraveghează o mare parte dintre frontierele exterioare, susţinând astfel că PE se va angaja ,,într-o mai bună" integrare a ţării în UE.
,,Cunoaşteţi că Parlamentul European a fost un susţinător al aderării României în UE. Ştiţi că au existat voci care nu susţineau această ideea. Cunoaşteţi că PE în rezoluţia sa din 13 octombrie 2011 s-a pronunţat în favoarea primirii ţării dumneavoastră în Spaţiul Schengen", a punctat el. De asemenea preşedintele Parlamentului European a subliniat faptul că România a transpus toate instrumentele Schengen, având în vedere faptul că supraveghează ,,o mare parte" dintre frontierele exterioare.
,,România, vreau să subliniez, a transpus toate instrumentele Schengen şi aş dori să vă felicit pentru progresele înregistrate în domeniul controlului la frontiere. România supraveghează o mare parte dintre frontierele exterioare. Ţara dumneavoastră are graniţe cu Serbia, Ucraina, Moldova şi cu Marea Neagră. Este bine ca cetăţenii să vadă că aceste chestiuni sunt luate foarte în serios", a precizat liderul european.
De asemenea Martin Schulz a punctat faptul că ,,Parlamentul European se va angaja într-o mai bună integrare a României în UE".
Preşedintele PE a mai spus că momentul când România a intrat în UE a constituit ,,un pas important" deoarece s-a scăpat de o ,,dictatură brutală" şi s-a revenit în mijlocul familiei europene. ,,Acum cinci ani ţara dumneavoastră devenea membru al UE, un pas important, istoric pentru România dar şi pentru Europa, bineînţeles şi pentru Germania. Prin acest pas se producea sfârşitul separării artificiale a Europei prin Cortina de Fier. Tot prin acest pas România scăpa de o dictatură brutală şi revenea la locul pe care îl merită, mai exact în mijlocul familiei europene. Aderarea României a constituit o trecere a unui hop foarte important pentru trecerea de la dictatură la democraţie, de la economia socialistă catastrofală la economia de piaţă", a conchis Martin Schulz.