Rogozin supărat că nu a putut ajunge la Chişinău: Plahotniuc, principalul păpuşar în R. Moldova

Dmitri Rogozin, care a luptat cu arma în mână în 1992 împotriva poporului moldovean în conflictul de pe Nistru, etichetându-i fascişti pe români şi moldovenii din Republica Moldova, peste 25 de ani este nemulţumit că nu i s-a permis să ajungă în Transnistria să sărbătorească împreună cu aşa-zisele trupe pacificatoare de pe Nistru.
Vicepremierul rus Dmitri Rogozin, reprezentantul Federaţiei Ruse în Transnistria
Vicepremierul rus Dmitri Rogozin, reprezentantul Federaţiei Ruse în Transnistria (wikipedia.org / A.Savin)

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin, reprezentantul Federaţiei Ruse în Transnistria a venit cu replici dure la adresa autorităţilor de la Chişinău, în special la adresa lui Vlad Plahotniuc, liderul Partidului Democrat, specificând că ar fi direct responsabil de nereuşita ultimei sale vizite le Chişinău care, în final, nu a mai avut loc.

„Aceasta este evident o provocare, este o situaţie ciudată, dar în principiu caracterizează actuala conducere a Republicii Moldova care, reiterez, se află sub controlul unei grupări mafiote concrete care ţine în mâinile sale această ţară săracă. Este vorba despre oligarhul Plahotniuc, liderul partidului de la guvernare, un om faţă de care există foarte multe întrebări.

Apropo, el este cetăţean al Federaţiei Ruse şi cred că încă a circa 50 de state. De altfel, acesta este principalul păpuşar în Republica Moldova, iar această istorie a avut loc chiar la indicaţia lui. Sursele noastre din Moldova, arată spre el. În prezent, în Moldova avem de a face nu cu autorităţi alese de popor, dar pur şi simplu cu o grupare mafiotă care învârte printre degete politicienii moldoveni”, a declarat Rogozin în cadrul unui interviu pentru Rossia 24

Rogozin consideră că autorităţile de la Chişinău ar fi optat pentru interdicţia aflării lui Rogozin în Moldova din cauza problemelor cu care se confruntă şi din dorinţa de a se alinia vestului. „Cu siguranţă vom identifica persoanele care s-au aflat în spatele acestei acţiuni, atât la Chişinău cât şi la Bucureşti, Budapesta, Bruxelles, iar sancţiunile noastre vor fi adaptate şi direcţionate concret”, a adăugat vicepremierul rus.

Amintim că vicepremierul Federaţiei Ruse urma să se întâlnească la Chişinău cu preşedintele moldovean Igor Dodon, ca ulterior, sămbătă 29 iulie să participe la evenimentul dedicat marcării a 25 de ani de la începerea activităţii aşa-ziselor trupe pacificatoare de pe Nistru.

Notabil este faptul că în cartea sa „Враг народа” („Vrag naroda”, Duşmanul poporului, 2008) Rogozin specifica că a luptat împotriva poporului moldovean în conflictul de pe Nistru cu arma în mână, etichetând deopotrivă fascişti pe români şi moldovenii din Republica Moldova, care în 1992 au luptat împreună pe Nistru contra forţelor separatiste susţinute de Rusia, scrie wikipedia.org.

Avionului în care se afla Dmitri Rogozin i s-a interzis să survoleze spaţiul aerian al României după ce la 17 martie 2014, a doua zi după referendumul din Crimeea, Rogozin a devenit una dintre primele 7 persoane din Rusia care au fost sancţionate de Statele Unite ale Americii, Canada şi Uniunea Europeană, prin interdicţia de călătorie în aceste zone, dar şi confiscarea tuturor activelor aflate pe teritoriul acestor ţări. În mai 2014 şi Ucraina i-a interzis survolarea spaţiului său aerian. Tot în acea perioadă, Rogozin a ameninţat România, menţionând pe contul său de Twitter, că data viitoare când va veni în România, se va afla la bordul unui Tu-160 (avion bombardier).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe