Renato Usatîi: În 2017 vor fi anticipate, dar nu pentru că vrea poporul, ci Plahotniuc

În timpul discursului său la un an de la investire, premierul Pavel Filip a menţionat că liderul PD, Vlad Plahotniuc nu va pretinde la funcţia de premier până în 2018, însă Renato Usatîi dă asigurări că în 2017 Moldova va trece prin alegeri parlamentare anticipate.
Liderul fracţiunii Partidul Nostru, Renato Usatîi
Liderul fracţiunii Partidul Nostru, Renato Usatîi (facebook.com)

Liderul fracţiunii politice „Partidul Nostru”, Renato Usatîi a vorbit într-o postare de pe pagina sa de Facebook despre planurile guvernării privind alegerile parlamentare. După ce tot mai mulţi au început să ghicească dacă vor fi sau nu alegeri parlamentare anticipate, Usatîi a mărturisit că este convins de faptul că în 2017, Moldova va trece şi prin parlamentare anticipate.

„Filip a declarat că până la alegerile parlamentare ordinare, Plahotniuc nu va pretinde funcţia de prim-ministru, doar că el este o persoană foarte ambiţioasă şi obţine ceea ce-şi doreşte. Eu sunt convins că alegerile anticipate din Moldova se vor desfăşura în acest an, dar nu din motiv că noi (poporul – n.r.) ni le dorim, ci atunci şi în modul în care şi-l va dori Vladimir Plahotniuc, aşa cum se întâmplă totul la noi”, a afirmat primarul de Bălţi.

Acesta a mai menţionat că, potrivit surselor de care dispune, tot mai mulţi ambasadori şi experţi internaţionali sunt foarte îngrijoraţi de modul în care Plahotniuc vrea să organizeze aceste alegeri anticipate.

„Acum Plahotniuc vrea ca toţi deputaţii viitorului Parlament să fie independenţi, toţi cei 101 deputaţi să fie votaţi pe teritoriul lor. Atunci toţi candidaţii lui Plahotniuc se vor înregistra ca independenţi, fapt ce îi va permite lui Plahotniuc să obţină chiar o majoritate constituţională.

Plahotniuc doreşte ca din partea PPPDA să treacă doar Andrei Năstase şi Slusari, iar din partea PAS, doar Maia Sandu, întrucât nu au oameni în teritoriu. Prin şantaj, cu mai mulţi rectori, directori de colegii, şefi de spitale, vămi, comisari, etc. Plahotniuc este gata pentru aşa tip de alegeri”, a adăugat Renato Usatîi.

Cu toate că socialiştii îl au pe preşedintele Dodon, fapt ce i-ar putea ajuta să obţină o parte de mandate în Parlament, majoritatea constituţională o va avea în buzunar tot Plahotniuc. Ulterior, acesta va ieşi în faţa oamenilor şi le va spune că ei sunt cei care au decis că vor alegeri anticipate, iar el le-a dat şansa să-şi aleagă viitorul Parlament, la fel cum a făcut şi cu prezidenţialele.

„Fac un apel la toate partidele sănătoase din Republica Moldova, să organizăm un front comun contra oligarhului Plahotniuc şi regimului banditesc. Noi trebuie să avem o reacţie foarte dură la această schemă banditească, este vorba de un atac raider contra R. Moldova. Noi suntem obligaţi să protestăm, pentru a-i interzice lui Plahotniuc să organizeze alegeri parlamentare conform propriului scenariu, la fel ca şi cele prezidenţiale. Regimul Plahotniuc poate fi învins de noi doar împreună”, a precizat Usatîi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe