Flash mob la Guvern: Un an de guvernare dezastruoasă a regimului Plahotniuc-Filip

După discursul premierului Pavel Filip cu ocazia aniversării unui an de la investirea pe întuneric, cu mii de protestatari în faţa Parlamentului, astăzi mai mulţi tineri au organizat un flash mob în faţa Guvernului.
Tinerii Platformei DA, flash mob la Guvern
Tinerii Platformei DA, flash mob la Guvern (PPPDA)

Investit cu votul a 57 de deputaţi în mare majoritate racolaţi de la alte partide, Guvernul Filip a fost catalogat de societatea civilă, mass-media şi cetăţeni drept unul ilegitim, capturat de Partidul Democrat şi în special de Vladimir Plahotniuc, autoproclamatul coordonator al Coaliţiei de Guvernare. Nemulţumiţi de activitatea guvernului, mai mulţi tineri, membri ai organizaţiei Tinerii Platformei Demnitate şi Adevăr, au organizat vineri la Guvern un flash mob pentru a-i aminti premierului de eşecurile din 2016 ale executivului.

„Deoarece media asociată sistemului, inclusiv televiziunea publică, încearcă să promoveze cu exces de zel ideea unei stabilităţi şi, respectiv, să inducă în eroare opinia publică, la un an de la investirea Guvernului, Tinerii Platformei DA au hotărât să organizeze un flashmob pentru a atrage atenţia asupra promisiunilor deşarte, declaraţiilor false şi de paradă, a unor acţiuni nesăbuite cu un impact extrem de negativ asupra poporului”, se arată într-un comunicat remis Epoch Times România.

Participanţii la flash mob au ţinut să menţioneze că stabilitatea cu care s-a lăudat Pavel Filip la un an de la investire a fost mai mult una de paravan, întrucât „odată învestit, premierul Filip a trecut la acţiuni prompte pentru a înăbuşi spiritul protestatar şi a induce senzaţia de stabilitate”.

Tinerii Platformei DA au încercat să enumere câteva dintre acţiunile Guvernului Filip. Aceştia au specificat că printre primele acţiuni cu caracter populist se numără reducerea preţurilor la carburanţi, care în prezent s-au majorat cu aproximativ 2 lei.

„O altă declaraţie explozivă imediat după depunerea ruşinoasă a jurământului a fost promisiunea de instalare a unui panou al întoarcerii miliardului, pe care zilnic să fie reflectate cifrele banilor recuperaţi din miliardele furate. Cu regret, panoul nu a mai fost instalat, şi nici banii nu au fost recuperaţi. Chiar dacă Guvernul încearcă să aburească cetăţenii că ar fi recuperat o parte din ei, precizăm că este vorba de o manipulare crasă şi o minciună sfruntată”, se mai arată în comunicat.

De menţionat ar fi şi faptul că pe parcursul unui an, Guvernul Filip a luat decizii şi măsuri care au afectat grav cetăţenii Republicii Moldova, cum ar fi: majorarea vârstei de pensionare pentru bărbaţi de la 62 la 63 ani, iar pentru femei – de la 57 la 63 ani, punerea miliardelor furate pe spatele cetăţenilor, lucru care a majorat în mod automat şi datoria de stat de la 33 la 50 miliarde de lei.

„Unicele „realizări” ale Guvernului nocturn şi ilegitim Plahotniuc-Filip sunt dosarele politice deschise protestatarilor şi persoanelor incomode, jurnaliştilor şi liderilor politici din opoziţie, hărţuirea presei independente, închiderea televiziunilor, aducerea la putere prin fraudă a unui preşedinte de buzunar, punerea pe butuci a economiei şi justiţiei, alungarea cetăţenilor din propria ţară şi sărăcirea fără precedent a poporului Moldovei.

Considerăm că această guvernare nu ne reprezintă şi unica soluţie pentru ameliorarea situaţiei ar fi demisia in-corpore şi declanşarea alegerilor parlamentare anticipate”, au mai menţionat tinerii.