Remus Vulpescu: Cantitatea de energie livrată de Hidroelectrica nu va scădea din cauza insolvenţei

Oana Moisescu
19.06.2012

Cantitatea de energie livrată de Hidroelectrica în sistemul energetic naţional nu va scădea din cauza insolvenţei, ci, dimpotrivă, se va încerca creşterea capacităţilor de producţie, a declarat marţi Remus Vulpescu, preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei.

"Cantitatea de energie livrată în sistemul energetic naţional în nicun caz nu va scădea din motivul insolvenţei. Vom căuta să creştem, dacă vom putea, cantitatea de energie livrată în sistemul energetic naţional. Vom căuta să creştem capacităţile de producţie. Nu vom vinde active, nu vom închide uzine, nu vom închide grupuri, nu vom închide hidrocentrale", a spus Vulpescu.

Acesta a subliniat că Hidroelectrica nu a intrat în insolvenţă "ca să-şi vândă averea, ca să mascheze ceva".

"Dimpotrivă, Hidroelectrica a intrat în insolvenţă pentru ca noi, cu toţii, începând cu acţionarii, creditorii, autorităţile judiciare, specialiştii în insolvenţă şi până la urmă salariaţii şi cei interesaţi de activitatea Hidroelectrica să avem o vizibilitate cât mai mare asupra mecanismelor de management care au generat aceste probleme", a adăugat Vulpescu.

Hidroelectrica SA a depus în 15 iunie, la Tribunalul Bucureşti, o cerere prin care solicită intrarea în insolvenţă. Tribunalul Bucureşti va lua în discuţie miercuri cererea formulată de Hidroelectrica SA de intrare în insolvenţă.

Consiliul de Administraţie a decis să solicite intrarea în insolvenţă a Hidroelectrica din cauza piederilor înregistrate de companie în 2011 şi în primele cinci luni ale acestui an, a scăderii cifrei de afaceri şi a creşterii datoriilor cu termen scadent de plată mai mare de 90 de zile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor