O listare a Hidroelectrica până la finalul anului nu mai este posibilă, declară Vulpescu
alte articole
Preşedintele Consiliului de Administraţie al Hidroelectrica, Remus Vulpescu, a declarat marţi că o listare a companiei până la finalul acestui an nu mai este posibilă.
"O listare până la finalul anului nu mai este posibilă. Nu mi se mai pare plauzibilă o listare până la finalul anului", a menţionat Vulpescu.
Acesta a subliniat că planul de privatizare trebuie înţeles prin prisma scopurilor.
"Primul scop al privatizării este eficientizarea întreprinderilor de stat. Al doilea scop al privatizării este cointeresarea şi implicarea mediului investiţional privat în economia naţională. Al treilea scop al privatizării este obţinerea unor sume contra acţiunilor vândute de stat şi există mecanisme şi există şi un mecanism alternativ de privatizare care era avut în vedere în cazul Hidroelectrica şi anume majorarea de capital social", susţine Vulpescu.
Acesta a precizat că, în cazul Hidrolectrica, vânzarea a 10% din acţiuni era raportată la o majorare de capital social şi avea un triplu scop: în primul rând să ajute la eficientizarea activităţii companiei, în al doilea rând să implice şi să cointereseze mediul investiţional privat. "Abia în ultimul rând să aducă companiei un flux de lichidităţi.Nu am renunţat la ideea de a majora capitalul social al Hidroelectrica sau de a vinde din acţiunile deţinute de stat dacă scopurile privatizării vor subzista la acel moment", a menţionat Vulpescu.
În ceea ce priveşte cererea insolvenţei, Vulpescu a subliniat că o astfel de măsură nu are în vedere falimentul, vânzarea de active, diminuarea unor capacităţi de producţie, naţionalizarea sau vânzarea companiei.
"Ne referim la reorganizare, nu avem nimic asociat cu falimentul, nu avem în vedere nimic asociat cu vânzarea de active, nu avem în vedere nimic asociat cu diminuarea unor capacităţi de producţie sau cu alte speculaţii făcute că s-ar urmări naţionalizarea, vânzarea companiei sau orice altceva decât corectarea problemelor cu care această compnaie se confruntă", a subliniat Vulpescu.
Hidroelectrica SA a depus în 15 iunie, la Tribunalul Bucureşti, o cerere prin care solicită intrarea în insolvenţă. Tribunalul Bucureşti va lua în discuţie miercuri cererea formulată de Hidroelectrica SA de intrare în insolvenţă.
Consiliul de Administraţie a decis să solicite intrarea în insolvenţă a Hidroelectrica din cauza piederilor înregistrate de companie în 2011 şi în primele cinci luni ale acestui an, a scăderii cifrei de afaceri şi a creşterii datoriilor cu termen scadent de plată mai mare de 90 de zile.