Remus Vulpescu: Hidroelectrica nu are lichidităţi nici să plătească apa folosită pentru a furniza energie

Oana Moisescu
19.06.2012

Remus Vulpescu, preşedintele CA al Hidroelectrica, a declarat marţi că Hidroelectrica nu mai are în prezent lichidităţi să plătească nici măcar toată apa pe care o foloseşte pentru a furniza energie electrică.

"Am început să sesizăm situaţia neobişnuită, intolerabilă şi uluitoare că Hidroelectrica nu are lichidităţi în acest moment să îşi plătească nici măcar apa toată pe care o foloseşte pentru a furniza energie electrică", a menţionat Vulpescu.

Întrebat fiind dacă s-a întâlnit cu creditorii înainte de a depune cererea de insolvenţă, Vulpescu a răspuns: "Cu creditorii care au datorii scadente mai vechi de 90 de zile, da, ne-am întâlnit".

Vulpescu a menţionat Ministerul Economiei Comerţului şi Mediului de Afaceri, pentru dividende aferente anului 2010, Fondul Proprietatea, pentru dividende aferente anului 2010 şi Administraţia Naţională Apele Române, pentru redevenţe, cheltuieli referitoare la apa utilizată şi care nu au mai putut fi acoperite.

"Băncile de la care Hidroelectrica a obţinut credite de investiţii şi care au fost întotdeauna parteneri de încredere ai Hidroelectrica nu au de încasat restanţe la creditele acordate. Hidroelectrica este la zi cu toate datoriile şi această situaţie nu se va schimba. Hidroelectrica nu va ajunge într-o situaţie mai grea din punt de vedere al posibilităţii de rambursare a creditelor. Hidroelectrica nu îşi propune să restructureze portofoliul de credite", a spus Vulpescu.

Acesta a subliniat că Hidroelectrica îşi propune să păstreze cel puţin la nivelul de calitate actual relaţia cu băncile creditoare care în condiţiile în care compania a fost lipsită de mijloacele proprii pentru a-şi efectua întreg planul de reparaţii, de modernizări, de retehnologizare, "aceste bănci au venit alături de Hidroelectrica în calitate de parteneri". "Dorim în continuare să avem o relaţie cel puţin la fel de bună", a mai spus Vulpescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor