Remus Pricopie: Fondul clasei este ilegal dacă e gestionat de personalul din şcoli

Remus Pricopie, ministrul Educaţiei (Epoch Times România)
Loredana Diacu
09.01.2014

Părinţii care ani de zile au contribuit cu bani la fondul clasei în şcolile unde învaţă copiii lor, ar trebui să ştie că fondul clasei nu poate fi impus. În contextul noului scandal declanşat de pretenţiile unei învăţătoare de la Şcoala nr.10 din Bucureşti, care i-a insultat pe părinţii elevilor săi pentru că nu au cotizat cu suficienţi bani pentru cadourile de Crăciun, ministrul Educaţiei Remus Pricopie a declarat miercuri la TVR că fondul clasei poate exista doar ca iniţiativă a părinţilor şi poate fi gestionat doar de părinţi.

Fondul clasei este ilegal dacă este gestionat de şcoală, prin învăţătoare, profesori sau director, a afirmat Pricopie, şi poate avea chiar şi încadrare penală.

Ministrul a precizat că el, în calitate de părinte, nu a contribuit cu bani la şcoală, însă au fost organizate activităţi cum ar fi curăţenia în clasă, iniţiate şi gestionate financiar de părinţi, informează Mediafax.

Întrebat de ce profesorii cercetaţi sau chiar condamnaţi de justiţie nu sunt suspendaţi de la catedră, Remus Pricopie a declarat că pentru a suspenda un cadru didactic, conform Codului Muncii, sunt necesari "mai mulţi paşi", precizând însă că Ministerul care îl conduce va solicita modificări la Codul Muncii, a căror adoptare ţine însă de Parlament.

Ministrul Educaţiei a mai anunţat că rezultatele anchetelor inspectorilor şcolari în privinţa cazului învăţătoarei de la Şcoala nr.10 din Capitală vor fi cunoscute joi şi, respectiv, vineri.

Reamintim că Inspectoratul Şcolar Bucureşti a declanşat la finele lui 2013 o investigaţie la Şcoala nr. 10 „Maria Rosetti”, unde învăţătoarea Dana Blându a fost filmată în timp ce cerea părinţilor elevilor din clasa sa bani pentru cadourile de Crăciun ale personalului didactic şi ne-didactic al acelei şcoli. Învăţătoarea le-a explicat părinţilor că darurile de sărbători sunt tradiţie balcanică în şcoala românească şi i-a certat că au contribuit cu prea puţini bani. Înregistrarea a fost difuzată la Kanal D şi a fost postată şi pe internet, devenind virală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor