Cernea, revoltat: "Firea demonstrează un cinism nemărginit! Se vede spiritul malefic al unora dintre liderii PSD"

Primăriţa Capitalei, Gabriela Firea, demonstrează o atitudine siderantă, reprezintă un pericol public pentru bucureşteni şi ar trebui să demisioneze de urgenţă pentru a nu duce oraşul la dezastru, acuză deputatul Remus Cernea.
Remus Cernea
Remus Cernea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Dispusă să utilizeze orice posibilă portiţă a legii pentru a acţiona contra interesului public, primăriţa Capitalei, pesedista Gabriela Firea, îşi aduce o contribuţie substanţială în încercarea de a-i bloca pe puţinii care ar putea reprezenta o contrapondere la PSD şi PNL în următorul Parlament, a declarat luni, în cadrul unui comunicat de presă, deputatul Remus Cernea, asprirant la un nou mandat în viitorul Legislativ.

"După ce nu mi-a dat niciun răspuns timp de peste 30 de zile la solicitarea făcută în 24 august de a putea amplasa câteva corturi pentru a strânge semnături, astăzi, 26 septembrie, doamna primar ne anunţă că trebuie să fac cerere la primăriile de sector! Este antidemocratic şi extrem de grav, ceea ce face doamna primar. Practic ridică o barieră majoră împotriva unora dintre candidaţi, afectând astfel procesul democratic al alegerilor parlamentare din România", a explicat Remus Cernea.

Potrivit deputatului, acest lucru se petrece în condiţiile în care termenul de depunere a candidaturilor este peste o lună (27 octombrie ora 24.00), iar fiecare zi contează foarte mult în efortul extrem de dificil de strângere a celor 17.797 de semnături necesare, ca independent, în Bucureşti.

"Corturile sunt esenţiale pentru procesul de strângere a semnăturilor pentru că reprezintă un punct fix la care cetăţenii pot veni să semneze, să aducă tabele deja completate şi să ia altele pentru a strânge pe cont propriu", a subliniat Remus Cernea.

Răspunsul primăriţei Gabriela Firea este, din perspectiva deputatului, "nu doar cinic, ci şi nedemocratic", pentru că Bucureştiul este în legea alegerilor parlamentare considerat ca reprezentând, în întregul său, o singură circumscripţie electorală. Aşadar, semnăturile se strâng la nivelul întregii Capitale. Nu se candidează pe sectoare precum la alegerile locale.

"A trimite un candidat independent sau un partid să facă 6 cereri pentru amplasare de corturi la cele 6 sectoare este absurd. Mai ales că acestea pot răspunde peste 30 de zile, aşadar cu o zi înainte de data limită de depune a candidaturilor, adică 27 octombrie. Se vede din nou acest spirit malefic al unora dintre lideri PSD care guvernează această ţară strict în interes de partid fără a accepta o competiţie electorală deschisă tuturor", a punctat Remus Cernea.

De altfel, parlamentarul susţine că legislaţia română este oricum cea mai restrictivă din lumea democratică, iar un partid mai mic sau un independent este serios dezavantajat în competiţia cu formaţiuni precum PSD ori PNL.

"Pe lângă dificultăţile impuse de o lege electorală injustă, iată cum doamna primar Firea îşi aduce o contribuţie substanţială în încercarea de a-i bloca pe puţinii care ar putea reprezenta o contrapondere la PSD şi PNL în următorul Parlament. E limpede că un astfel de primar, care demonstrează o atitudine siderantă, reprezintă un pericol public pentru bucureşteni şi ar trebui să demisioneze de urgenţă pentru a nu duce oraşul la dezastru. Optica pe care o demonstrează nu poate avea un alt fel de rezultat pentru că este una evident nedemocratică şi dispusă să utilizeze orice posibilă portiţă a legii pentru a acţiona contra interesului public", a acuzat Remus Cernea.

Deputatul îi invită pe bucureşteni miercuri, începând cu ora 16.30, la Universitate unde va amplasa un cort în apropierea staţiei de autobuz situată vis-a-vis de cele patru statui. "Vom contracara abuzurile şi ostilitatea autorităţilor prin voinţa şi spiritul democratic al cetăţenilor care îşi doresc o alternativă la principalele partide actuale", a adăugat Remus Cernea.