PSD a validat candidaţii pentru parlamentare. Dragnea, în fruntea listei la Teleorman

Conducerea PSD s-a întrunit la Palatul Parlamentului unde a validat lista de candidaţi pentru mult aşteptatele alegeri parlamentare din 11 decembrie.
Liviu Dragnea(presedinte PSD)
Liviu Dragnea(presedinte PSD) (Florin Chirila/Epoch Times)

Comitetul Executiv Naţional al PSD a validat listele de candidaţi pentru alegerile parlamentare din iarnă pentru toate organizaţiile judeţene, a anunţat marţi, la finalul şedinţei, liderul social-democraţilor Liviu Dragnea.

"Aşa cum ne-am asumat mai demult, vorbim de peste 67 — 68% candidaţi noi pentru Parlament, de asemenea de o medie mai mare de cel puţin o femeie pe liste. De asemenea, tinerii sunt reprezentanţi foarte bine, mult mai bine decât au fost reprezentanţi în perioada trecută.

S-a avut în vedere ca listele de candidaţi ale PSD să fie profesionalizate, pentru ca toate comisiile de specialitate din Parlament să fie populate cu reprezentanţi ai PSD-ului care sunt foarte bine pregătiţi pe acea specializare. Au fost şi situaţii, câteva cazuri în câteva judeţe, în care listele au suferit modificări prin votul CExN", a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

Liderul PSD a explicat că o astfel de situaţie a vizat listele de la Gorj. "Domnul Călinoiu a avut o problemă, lista a fost modificată, pe locul unu la Senat în locul dumnealui s-a validat în CExN domnul Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu", a informat Dragnea.

O altă modificare a fost făcută de Comitetul Executiv Naţional al PSD la Sibiu, unde nu a fost aprobată candidatura lui Ioan Cindrea, "care nu a acceptat acest lucru şi şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al organizaţiei".

"Am mai auzit întrebări despre candidaturile domnului Bănicioiu şi Teodorovici, de ce domnul Bănicioiu la Iaşi şi de ce domnul Teodorovici la Tulcea. Am avut o discuţie cu aceşti doi colegi şi am convenit împreună aceste două destinaţii din următoarele motive: la Tulcea, probabil, s-a uitat că acolo există sume din bugetul Uniunii Europene alocate pentru Deltă şi pentru cea mai mare parte a judeţului de peste un miliard de euro. (...)

Este important pentru autorităţi şi cetăţeni să fie un parlamentar cu experienţă atât în fonduri europene, cât şi în bugetul de stat şi nu numai care să-i ajute. În programul nostru economic, domeniul sănătăţii are prioritate zero. Iaşiul este şi un centru universitar important, dar şi unul din locurile unde vom dori să realizăm unul din cele opt spitale regionale mari din România. Nicolae Bănicioiu este un om cu experienţă, care a lucrat şi lucrează la programul de guvernare", a precizat Dragnea.

Conducerea PSD a mai decis menţinerea pe listă a deputatului Viorel Ştefan, "după incidentul de la legea privind reconversia creditelor".

În ceea ce-l priveşte pe liderul PSD, acesta va candida în fruntea listei la Teleorman, pentru Camera Deputaţilor. "În final, da. Mâine merg la Teleorman să particip împreună cu colegii mei de acolo la depunerea efectivă a listelor la Biroul Electoral Judeţean".

Potrivit şefului PSD, listele conţin şi nume din societatea civilă, "oameni foarte apreciaţi", tineri, precum şi persoane cu dizabilităţi.

"Nu sunt oameni foarte cunoscuţi, pentru că sunt tineri. N-am alergat după mari personalităţi, ne-a interesat foarte mult să deschidem partidul. Noi, la Camera Deputaţilor, cred că avem doar două sau trei nume cunoscute. În rest, toate sunt nume noi, tineri şi foarte tineri, foarte bine pregătiţi şi cel puţin trei reprezentanţi ai societăţii civile pe locuri eligibile. Domnul Ciprian Necula... Oricine a fost într-un ONG e clar că n-a activat în politică.

Ciprian Necula este un om pe care eu îl cunosc de mult şi nu numai eu, pe care îl apreciez foarte mult pentru activitatea pe care o desfăşoară ca şi reprezentant al societăţii civile, este un om de stânga, care susţine valorile şi principiile de stânga. De asemenea, un tânăr care activează tot în domeniul societăţii civile este Florin Manole. De asemenea, doamna Oana Florea, de la FACIAS, foarte cunoscută şi în care noi avem foarte multă încredere", a adăugat Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne