De ce nu candidează Clotilde Armand la parlamentare

Franţuzoaica Clotilde Armand, de la Uniunea Salvaţi România, a decis să nu intre în cursa pentru alegerile parlamentare.
Clotilde Armand(USR)
Clotilde Armand(USR) (Florin Chirila/Epoch Times)

După o lungă perioadă de reflecţie şi cu riscul să îşi dezamăgească susţinătorii, consilierul local Clotilde Armand, de la Uniunea Salvaţi România, a hotărât să nu candideze la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

"Dragi prieteni, după o lungă perioadă de reflecţie în aceste luni când am fost în contact permanent cu voi şi am auzit toate speranţele voastre justificate, deşi îmi doresc şi eu un parlament complet diferit de ce a fost până acum, am decis să rămân fidelă sectorului 1 din Bucureşti şi să nu candidez la alegerile parlamentare. Trebuie să demonstrez mai mult ca oricând că sunt o persoană fidelă angajamentelor sale şi care nu foloseşte o funcţie pentru a câştiga alta.

Recunosc că este o decizie grea şi un sacrificiu pentru că unii dintre voi vor fi dezamăgiţi că nu mă vor regăsi pe listele de candidaţi. Lupta la nivel parlamentar este fără îndoială extrem de importantă, dar lupta la nivel local, aproape de cetăţeni, implică la fel de multă responsabilitate. Nu-mi place să dezamăgesc şi vă spun că nu renunţ la luptă, o voi duce în calitate de vicepreşedinte USR", a declarat Clotilde Armand.

Franţuzoaica susţine că, după cum a spus de multe ori, pentru a arăta că suntem altfel, trebuie să ne comportăm altfel, lucru pe care încearcă să-l facă astăzi - să rămână acelaşi om care a promis pe 5 iunie 2016 că va munci pentru sectorul 1 şi care nu şi-a schimbat părerea după 4 luni.

"Am multe proiecte pentru sectorul 1, pentru care încă n-am avut timp deoarece m-am implicat foarte mult în extinderea USR la nivel naţional. După campania aceasta, voi putea să demonstrez cetăţenilor că au avut dreptate să aibă încredere în mine. Voi sprijini şi voi ajuta echipa propusă de USR pentru alegerile parlamentare.

Sunt oameni care au făcut ceva pentru comunitatea lor până acum, sunt profesionişti care cred în valorile democratice, statul de drept şi în viitorul acestei ţări. A sosit momentul să facem altfel politica în România, iar echipa USR va demonstra asta. USR este singura alternativă la actualele partide clientelare", a precizat Clotilde Armand.