Războiul cifrelor - Dragnea şi Tudose, în luptă cu Cîţu şi Comisia Europeană

Impozitul pe venit va scădea la 10%, iar deficitul bugetar la finele lui 2017 va fi de 3%, susţin Dragnea şi premierul său, în condiţiile în care Opoziţia, citând un raport al Comisiei Europene, avertizează că lucrurile ar putea arăta diferit.
Preşedintele PSD Liviu Dragnea
Preşedintele PSD Liviu Dragnea (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Premierul Mihai Tudose şi şeful său pe linie de partid, Liviu Dragnea, au "combătut" joi un recent raport al Comisiei Europene în care apar cifre care nu sunt în linie cu programul de guvernare al PSD.

Întrebat de jurnalişti despre "un raport al Comisiei Europene", potrivit căruia "impozitul pe venit ar putea scădea la 12%, nu la 10%, aspect care ar fi fost evidenţiat de senatorul liberal Florin Cîţu, premierul a răspuns: "Domnul Cîţu, haideţi să vorbim, totuşi, serios. Nu, nu. Noi vorbim de 10%, a vorbit domnul Cîţu de 12%? (...) Noi o să avem impozitul de 10% pe venit, indiferent de ce visează domnul Cîţu", relatează Agerpres.

Cât despre faptul că în acelaşi "raport al Comisiei Europene" se menţionează faptul că va scădea contribuţia la Pilonul II de pensii de la 5,1% la 2%, Tudose a spus: "Nu ştiu ce raport aveţi, este raportul Comisiei sau raportul reprezentantului, ce a înţeles reprezentantul Comisiei la Bucureşti? Fiindcă nu este prima dată când înţelege nişte chestii pe care le înţelege numai domnia sa. (...) Noi o să avem bugetul pe masă şi o să vedeţi atunci, în cel mai scurt timp, în maxim 10 zile, exact, cât rămâne, unde rămâne, ce trece, în ce conturi este şi comentaţi ceea ce facem noi, nu ceea ce spun alţii că o să facem noi. Despre ceea ce face sau visează nu ştiu ce priceput în toate, domnu' Cîţu, iertaţi-mă, dar chiar nu mă interesează".

Şi în ceea ce priveşte posibilitatea depăşirii deficitului de 3% în 2017, Liviu Dragnea, liderul PSD, a declarat că, potrivit calculelor făcute, deficitul va fi sub 3% în 2017 şi sub acelaşi prag şi în 2018.

"Haideţi să aşteptăm sfârşitul anului şi, dacă deficitul va fi sub 3%, atunci ce o să mai spună şi domnul Cîţu şi altcineva?". (...) Noi am stabilit, am calculat, Guvernul pune în practică ceea ce e în programul de guvernare, va fi deficitul sub 3% în 2017, va fi sub 3% şi în 2018", a declarat Dragnea.

Tudose a reacţionat şi el interesat: "A stabilit domnul Cîţu deja?".

Reamintim, apropo de deficit, că potrivit EUROSTAT, pe trimestrul II deficitul României este de 4,1%, aceasta în condiţiile în care ţara noastră a avut cea mai mare creştere din UE în trimestrul respectiv. Potrivit specialiştilor în domeniu, această creştere ar fi bazată însă pe consum, nefiind sustenabilă pentru multă vreme, mai ales în condiţiile în care PSD va eşua să îndeplinească propunerile pe care le-a făcut în campania electorală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne