Rămăşiţe ale avionului companiei EgiptAir găsite în Mediterană

Oficialii egipteni au declarat că au identificat piese ale cabinei zborului egiptean MS804 care a fost dat dispărut. Avionul s-a prăbuşit luna trecută în Mediterană şi investigatorii se tem că semnalele cutiilor sale negre se vor opri în curând.
Avion al companiei aeriene egiptene EgiptAir. (Wikipedia.org)
Andrei Popescu
16.06.2016

Comitetul egiptean de investigare a dispariţiei avionului a declarat miercuri că a zărit piese din cabina acestuia în mai multe locaţii, descoperire care ar putea ajuta la găsirea unui răspuns privind motivul prăbuşirii.

Nava de cercetare a apelor adânci John Lethbridge, care a fost contractată de guvernul egiptean, a furnizat imagini cu rămăşiţele avionului, a declarat comitetul.

Investigatorii plănuiesc acum să traseze o hartă cu locaţiile în care au fost zărite bucăţi ale avionului. La începutul acestei luni, investigatorii au declarat că au detectat semnale de la cutiile negre ale avionului, semnale despre care se crede că vor înceta săptămâna următoare.

Avionul Airbus A320 s-a prăbuşit undeva în estul Mediteranei în 19 mai în timp ce se afla pe ruta Paris-Cairo cu 66 de persoane la bord. Deşi grupul jihadist Statul Islamic şi-a asumat răspunderea pentru un avion civil rusesc care s-a prăbuşit în octombrie 2015, grupul nu a făcut o astfel de declaraţie în cazul prăbuşirii zborului egiptean MS804.

Alte piese ale avionului au fost descoperite în ultimele câteva săptămâni şi dovezile sugerează că a avut loc un incendiu la bordul avionului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor