Raluca Turcan: De câte ori al doilea om în stat merge la DNA, România primeşte câte o palmă

Consiliul Naţional de Coordonare PDL, 6 iulie 2013. În imagine, Raluca Turcan
Consiliul Naţional de Coordonare PDL, 6 iulie 2013. În imagine, Raluca Turcan (Epoch Times România)

De câte ori al doilea om în stat - preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu - merge la DNA pentru audieri în dosare de corupţie, România primeşte câte o palmă, a transmis joi, pe contul său de Facebook, deputatul PNL, Raluca Turcan.

"De câteva luni vedem cum şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, merge la DNA-Braşov şi DNA-Bucureşti pentru declaraţii legate de fapte de corupţie. În loc să-şi dea demisia din fruntea Senatului, nu face decât să atace justiţia şi să-şi perpetueze privilegiile. Acest fapt este dovada clară că nu a înţeles valoarea funcţiei pe care o ocupă, temporar.

Faptul că stă lipit de scaunul de la şefia Senatului nu-i va garanta încă un mandat de senator. Faptul că atacă justiţia nu-l va face mai credibil în faţa cetăţenilor.

Cred în prezumţia de nevinovăţie. Tocmai de aceea, consider că orice om politic, atunci când este implicat într-un dosar, are datoria să se prezinte în faţa judecătorilor pentru a-şi dovedi nevinovăţia, NU să atace justiţia la TV şi să se victimizeze", a declarat Raluca Turcan.

Declaraţiile deputatului PNL vin în contextul în care liderul ALDE a fost invitat joi la sediul DNA din Capitală pentru audieri în calitate de martor în dosarul Vîntu-Olteanu.

În acest dosar, Bogdan Olteanu este acuzat că ar fi primit două milioane de euro de la afaceristul Sorin Ovidiu Vîntu, unul pentru el şi unul pentru Tăriceanu, pentru a aranja numirea jurnalistului Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.