Va pleca sau nu VP la PRU? Tăriceanu: Părerea mea este că ar fi o greşeală

În spaţiul public se discută tot mai mult despre o eventuală plecare a lui Victor Ponta în Partidul România Unită. De altfel, liderul acestei formaţiuni, Bogdan Diaconu, îl invită zilnic pe fostul premier să intre în echipa lui şi i-a promis chiar scaunul său de preşedinte. Ce va face VP?
Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu
Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu (Facebook.com/Vladimir Tismăneanu)

Va pleca sau nu fostul lider PSD Victor Ponta la Partidul România Unită al lui Bogdan Diaconu, unde s-au dus deja o serie dintre apropiaţii săi? Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, crede că nu pentru că, în opinia lui, fostul premier este "prea legat în timp de PSD".

"Nu am vorbit recent (cu Victor Ponta — n.r.). Nu cred că va pleca. Părerea mea este că ar fi o greşeală, dar nu cred că Victor Ponta ar putea să facă un astfel de gest. El este prea mult legat, în timp, de PSD. Sigur, poate are o anumită nemulţumire pe care eu pot să o înţeleg din anumite considerente.

După ce ai fost preşedintele partidului şi nu mai eşti, consideri că încă ai un cuvânt de spus. Consideri că încă ai un cuvânt de spus şi vrei ca punctul tău de vedere să fie auzit, să se ţină seama de el. Sigur că noua conducere aleasă poate are un punct de vedere diferit, alte opţiuni. Nu eşti întotdeauna în cea mai confortabilă poziţie. Este ceva omenesc până la urmă", a declarat duminică seară, la România Tv, Călin Popescu Tăriceanu, citat de Agerpres.

Şeful Senatului a punctat că "nu are impresia că Victor Ponta este în căutare de partid" şi a respins speculaţiile potrivit cărora fostul premier ar dori să vină la ALDE.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne