Raluca Olaru şi germanca Anna-Lena Friedsam s-au calificat în turul al doilea la dublu la Australian Open

Perechea româno-germană s-a impus pe tabloul principal de dublu feminin în faţa sportivelor din Franţa, Alize Cornet/Diane Parry, scor final 6-4, 6-4.
(Australian Open/facebook)

Perechea româno-germană Raluca Olaru/Anna-Lena Friedsam a înregistrat un prim succes în proba feminină de dublu din cadrul primului turneu de Mare Şlem al anului - Australian Open, în faţa cuplului Alize Cornet/Diane Parry (ambele din Franţa), scor final 6-4, 6-4.

Raluca Olaru şi germanca Anna-Lena Friedsam şi-au asigurat prezenţa în faza superioară a competiţiei după oră şi 25 de minute de joc efectiv.

Cele două tenismene, care vor primi de la organizatori pentru evoluţia lor un cec de 45.100 dolari australieni, respectiv 130 de puncte WTA la dublu, le vor avea ca oponente în continuare pe chinezoaicele Yifan Xu/Zhaoxuan Yang, capi de serie numărul 14.

Într-un alt meci, Irina Begu şi sârboaica Nina Stojanovic au fost învinse de cuplul Rebecca Peterson (Suedia)/Anatasia Potapova (Rusia), cu 2-6, 6-3, 7-5, după aproape două ore de joc (1 h 50 min).