Australian Open. Irina Begu s-a calificat în turul doi după un duel cu franţuzoaica Oceane Dodin

Tenismana română a obţinut biletele pentru faza superioară a competiţiei de la Antipozi după o revenire admirabilă, salvând trei mingi de meci în setul secund, scor final 2-6, 7-5, 6-3.
Jucătoarea română de tenis Irina Begu.
Jucătoarea română de tenis Irina Begu. (Getty Images)

Irina Begu (31 ani, 64 WTA) a avut misiune dificilă în prima manşă a Grand Slam-ului de la Melbourne - Asutralian Open.

Campioana noastră a avut nevoie de trei seturi pentru a o elimina din joc pe sportiva din Franţa, Oceane Dodin (25 ani, 85 WTA). Scorul final a fost 2-6, 7-5, 6-3, după două ore şi 37 de minute de joc efectiv.

"Cred că am avut un început de meci destul de lent. Mi-a fost greu să mă acomodez cu jocul ei. Ea lovea puternic, iar eu eram lentă. Primul set a fost destul de slab. După aceea, am început să mă obişnuiesc cu jocul ei şi să câştig pe serviciul meu. Am avut 3-1 în setul doi şi nu cred că am jucat prost, din punct de vedere tactic, în acel moment. Ea a reuşit câteva lovituri foarte bune şi a fost agresivă.

Ce pot să zic? Mă bucur că am întors meciul de 3-5 şi am luptat până la capăt. Factorul decisiv? Că am luptat până la capăt. Nu pot spune că am făcut un joc extraordinar, dar mă bucur că seturile 2 şi 3 au fost mai bune din punct de vedere tactic şi că am luptat pentru fiecare punct.", a declarat Irina Begu pentru Eurosport.

Begu a contabilizat 13 aşi în acest meci şi 7 duble greşeli, în timp ce Dodin a avut 6 aşi, respectiv 6 duble greşeli. Românca a încheiat cu 34 de winners (30 Dodin) şi cu mai puţine erori neprovocate, 46 (faţă de cele 67 ale adversarei).

Begu câştigase şi primul lor duel, în 2019, în turul secund la Wimbledon, cu 6-3, 1-6, 8-6.

În continuare Begu o va avea ca oponentă pe belgianca Elise Mertens (26 ani, 26 WTA), cap de serie numărul 19, care a dispus la rândul ei de rusoaica Vera Zvonareva cu 6-4, 7-5.

"Îmi doresc să fiu mai agresivă şi să intru mai repede în meciul cu Mertens. Ştiu cum joacă, voi încerca să am o tactică bună. Va fi un meci greu, e o jucătoare de top. Important va fi să-mi pun jocul în valoare", a adăugat Irina.

Mertens a câştigat ambele partide cu Begu, în 2017, cu 3-6, 7-5, 7-5 în Fed Cup şi cu 6-1, 6-1 în semifinale la Istanbul.

Begu şi-a asigurat un premiu de 154.000 de dolari australieni şi 70 de puncte WTA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport