Dan Petrescu (antrenor CFR Cluj), declaraţii înaintea partidei cu FCSB din etapa a 22-a a Ligii I [video]

"Eu mă gândesc la primul meci de când am venit în cantonament... mai ales când joci cu FCSB este poate cel mai important meci al campionatului înainte de play-off. Cea mai mare presiune o are CFR. Indiferent de rezultat cei de la FCSB nu au presiune", a declarat fostul internaţional.
Antrenorul român Dan Petrescu.
Antrenorul român Dan Petrescu. (Captură foto/youtube)

CFR Cluj va disputa primul său meci oficial din acest an pe 23 ianuarie (ora 20:00), în deplasare, cu FCSB, în etapa a 22-a a Ligii I.

Antrenorul echipei CFR Cluj, Dan Petrescu, a mărturisit, luni, într-un interviu publicat pe pagina oficială de YouTube a clubului, că partida cu gruparea roş-albastră este foarte importantă pentru formaţia sa înaintea play-off-ului Ligii I de fotbal.

"În mare am alcătuit echipa pentru primul meci, dar sunt ceva probleme de lot. E clar că nu o să pot alinia echipa pe care o vreau eu, adică cea mai bună. Dar cred că nici FCSB nu va putea alinia cea mai bună echipă, mai ales că au şi doi suspendaţi. Aşa că în cap am 7-8 jucători acum, dar pentru ultimele 3 locuri voi vedea ce se întâmplă în această săptămână.

Eu mă gândesc la primul meci de când am venit în cantonament... mai ales când joci cu FCSB este poate cel mai important meci al campionatului înainte de play-off. Cea mai mare presiune o are CFR. Indiferent de rezultat cei de la FCSB nu au presiune", a afirmat Petrescu.

Tehnicianul a vorbit şi despre cantonamentul efectuat în Spania, precizând că jucătorii săi nu au atins deocamdată forma maximă, inclusiv noile transferuri din această pauză de iarnă - Sergiu Buş şi Marko Dugandzic, care vor avea nevoie de mai mult timp pentru a atinge potenţialul dorit de antrenor.

"A fost un cantonament reuşit, condiţiile au fost fantastice, terenurile extraordinare, aşa că din punctul ăsta de vedere am fost norocoşi. Din păcate, Păun şi Itu s-au accidentat, dar sper eu ca ei să se recupereze cât mai repede şi să nu fie nimic grav.

E clar că jucătorii nu sunt 100% după acest cantonament, dar eu spun că sunt bine, au ieşit bine şi la teste. Deac şi Burcă sunt cei mai buni la testele fizice, plus Costache şi Itu. Dar toţi jucătorii au fost buni, peste ceea ce mă aşteptam eu. Nimeni nu a venit cu kilograme în plus după vacanţă. Dar la prima şi la a doua etapă cred că nicio echipă din România nu va fi 100%, de abia din etapa a treia echipele vor fi la nivelul maxim", a continuat fostul internaţional.

"Buş a jucat în cele două meciuri câte 45 de minute şi cred că s-a văzut lipsa jocurilor la el. Atitudinea lui e bună, a avut şi vreo 2-3 ocazii, dar dacă nu ai meciuri în picioare e greu să marchezi indiferent cu cine joci. Lui Buş îi mai trebuie puţin timp. Iar Marko Dugandzic a ajuns foarte târziu în cantonament, nu am apucat să-l văd la niciun meci, doar la 2-3 antrenamente cu mingea. Fizic şi el este bine, dar nici el nu are meciuri, pentru că la Soci a fost accidentat în ultima perioadă. Iar asta va fi o problemă pentru amândoi. Numai meciurile îi vor ajuta să ajungă la forma maximă şi să marcheze. În meciuri îi vom vedea, dar va mai trece timp până îi vom vedea la forma maximă. Sunt conştient că toată lumea vrea un impact imediat din partea lor, dar eu sunt conştient, am experienţă... Şi Buş şi Marko trebuie aşteptaţi. Sperăm ca Debeljuh să rămână în forma de acum... el e cel mai în formă atacant, se prezintă foarte bine", a conchis Petrescu.

Gruparea din Gruia a efectuat în perioada 5-17 ianuarie un stagiu de pregătire în localitatea spaniolă Oliva Nova în cadrul căruia a disputat două partide amicale cu formaţii din Liga a IV-a spaniolă. Formaţia condusă de Dan Petrescu s-a impus cu 1-0 în meciul cu CF La Nucia, respectiv 4-3 cu UD Alzira.