Sorana Cîrstea a învins-o fără drept de apel pe cehoaica Petra Kvitova, în runda inaugurală la Australian Open! Declaraţiile celor două sportive [video]

'A fost mai bine decât mă aşteptam. Am jucat multe meciuri cu Petra şi de fiecare dată a fost dificil.. Sunt foarte bucuroasă pentru felul în care am jucat azi', - Sorana Cîrstea.
Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea.
Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea. (WTA/facebook)

Misiune facilă pentru Sorana Cîrstea (31 ani, 38 WTA) în primul tur la Australian Open - primul turneu de Mare Şlem al anului, ce se desfăşoară la Melbourne.

Reprezentanta noastră a reuşit să treacă, marţi, de mult mai valoroasa jucătoare din Cehia, Petra Kvitova (31 ani, 19 WTA), după o oră şi 11 minute de joc efectiv cu scorul de 6-2, 6-2.

"A fost mai bine decât mă aşteptam. Am jucat multe meciuri cu Petra şi de fiecare dată a fost dificil. Am pierdut unele, dar am şi câştigat altele, însă de fiecare dată a fost o adversară dificilă, indiferent de tur sau de zi. Sunt foarte bucuroasă pentru felul în care am jucat azi'', a comentat Cîrstea, potrivit site-ului oficial al competiţiei.

Deşi Kvitova, finalistă la Melbourne în 2019 şi cap de serie numărul 20 anul acesta, a câştigat primul ghem în ambele seturi, târgovişteanca a fost cea care a dictat până la urmă ritmul.

"Nu cred că am prea multe de spus. Lucrurile nu au mers cum trebuie pentru mine toată luna. Asta este. Este un sport şi trebuie să continui să lupt şi să încerc să fiu mai bună. Nu am jucat prea multe meciuri la începutul acestui an. Am avut nişte probleme de sănătate toată luna şi mi-a fost greu să mă antrenez. Începutul de sezon nu a fost deloc uşor, dar stagiunea abia a început şi sper că lucrurile se vor schimba în bine'', a declarat la rândul ei Kvitova.

În continuare, Sorana o va avea ca oponentă pe slovaca Kristina Kucova (31 ani, 96 WTA), care a trecut la rândul ei cu 6-3, 7-5 de japoneza Misaki Doi.

Românca a trecut de Kucova în singurul lor meci direct, cu 6-3, 4-6, 6-4, în primul tur la Shenzhen în 2017.

Cîrstea şi-a asigurat deocamdată 154.000 de dolari australieni şi 70 de puncte WTA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport