Raeţchi sare la Tăriceanu: ALDE a devenit un fel de insulă Elba a penalilor din politică

Preşedintele Senatului şi liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, cu cel puţin 20 de penali faimoşi pe listele parlamentare, vrea să legifereze în domeniul justiţiei, a atras atenţia liberalul Ovidiu Raeţchi.
Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi.
Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi. (Epoch Times)

Vicepreşedintele PNL Bucureşti, deputatul Ovidiu Raeţchi, nu vede deloc cu ochi buni iniţiativa înfiinţării unei Autorităţi Naţionale pentru Interceptarea Comunicaţiilor lansată de Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE care susţine aproximativ 20 de "penali" pe listele pentru parlamentare.

"Înfiinţarea unei aşa-zise Autorităţi Naţionale pentru Interceptarea Comunicaţiilor, sub control parlamentar, este doar cea mai recentă invenţie a preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, de a pune sub control justiţia. Este de-a dreptul ridicol că Tăriceanu - la rândul său trimis în judecată de DNA - şi cu 20 de penali pe listele pentru alegerile parlamentare, vrea să legifereze în domeniul Justiţiei.

ALDE a devenit un fel de insulă Elba a penalilor din politică. Deşi, în mod normal, politicienii cu probleme cu legea ar trebui să facă un pas în spate, exilul la ALDE a devenit cea mai recentă modă în rândul acestora. Presa a nominalizat deja aproximativ 20 de politicieni cu probleme cu legea puşi pe liste de ALDE, dar sunt sigur că Tăriceanu nu se opreşte aici.", a declarat Ovidiu Raeţchi.

Astfel, printre alţii, pe listele ALDE o să îi găsim pe Tudor Pendiuc (trimis în judecată pentru corupţie), Dorinel Ursărescu (condamnat la un an de închisoare cu suspendare), Andrei Voloşevici (trimis în judecată pentru abuz în serviciu), Mircea Moloţ (urmărit penal pentru trafic de influenţă), Ion Ariton (trimis în judecată), Cristian David (trimis în judecată pentru luare de mită), Ovidiu Silaghi (urmărit penal), Gigi Chiru (condamnat în primă instanţă la şase luni închisoare cu suspendare), Steluţa Cătăniciu (acuzată de ANI de conflict de interese administrativ), Adrian Ştef (acuzat de ANI de conflict de interese penal), dar şi Daniel Chiţoiu şi Varujan Vosganian, salvaţi de Parlament în dosarele de corupţie.

Ovidiu Raeţchi este de părere că românii vor sancţiona la votul de pe 11 decembrie partidele care vor avea pe listă candidaţi cu probleme cu legea.

"Pot înţelege că, în ziua de azi, dacă vrei un parteneriat politic cu PSD, este obligatoriu să ai în partid cât mai mulţi penali şi probabil acesta este liantul principal dintre partidul lui Dragnea şi ALDE, dar românii vor sancţiona prin vot această logică", a punctat deputatul PNL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne