Radu Mazăre şi-a dat demisia din toate funcţiile deţinute în PSD. Edilul este încă membru de partid şi primar

Radu Mazare
Radu Mazare (Epoch Times România)

Scăpat ca prin urechile acului de arest preventiv şi reîntors în urbea pe care o conduce, primarul Constanţei, Radu Mazăre, a anunţat, joi seară, că şi-a dat demisia din toate funcţiile pe care le deţinea în PSD.

Totodată, edilul a mai anunţat că "până în vară" nu va mai fi primar al Constanţei: "Nu voi mai fi primar multă vreme. Până în vară nu voi fi mai edil în Constanţa. Astăzi (joi - n.r.) mi-am dat demisia din toate funcţiile pe care le deţineam la partid. Membru de partid încă sunt, altfel pierd funcţia de primar. (...) La primărie e o chestiune de câteva săptămâni, o lună - o lună şi ceva până să mă retrag", a declarat Mazăre, preluat de Hotnews.

Proaspăt eliberat din arestul poliţiei, înainte ca judecătorii să decidă cercetarea sa în libertate, a afirmat că nu a fost sunat de niciunul dintre liderii PSD de la Bucureşti: "Sunt timoraţi şi le e frică şi de umbra lor ", a declarat Mazăre.

De asemenea, Mazăre, titular a mai multe dosare penale, s-a plâns că a fost "hingherit" de DNA şi că anchetele procurorilor, desfăşurate de o manieră "extrem de brutală", au perturbat activitatea primăriei:

"DNA m-a hingherit timp de 10 de ani şi poate pe undeva mi-a făcut bine. Din 2005, de când Traian Băsescu i-a trimis la primărie, am fost extraordinar de atent cu orice hârtie, ca să nu fie interpretată. Apropiaţii lui Băsescu sunt acum la 'beciul domnesc' (închisoare n.r.) pentru că nu s-au ferit să semneze hârtii ce pot fi interpretate (...) În ultimii doi ani, maniera de a ancheta a procurorilor a fost extrem de brutală şi de dură faţă de apropiaţi. Spre exemplu, a fost chemat viceprimarul şi întrebat: 'Te-a pus primarul să semnezi? A răsfoit contractul? Era în instituţie când ai semnat?' Mi-e şi frică să vorbesc cu angajaţii", a declarat Mazăre, preluat de B1 TV.

Reamintim că miercuri Curtea Supremă a decis miercuri că primarul Constanţei, Radu Mazăre, acuzat de luare de mită, abuz în serviciu şi conflict de interese, poate fi cercetat în libertate. Decizia nu este însă definitivă, aceasta putând fi atacată de procurorii anticorupţie care au cerut încarcerarea pentru 30 de zile a edilului.

Înainte să afle decizia instanţei, Radu Mazăre declara că a obosit şi că foarte curând va renunţa la funcţia de primar pentru că s-a săturat să răspundă mereu la tot felul de acuzaţii din partea procurorilor DNA.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne